Declaratia privind beneficiarul real va fi eliminata din nou

declaratie beneficiar realbeneficiarul real declaratieclaudiu nasui ministrul economiei
Declaratia privind beneficiarul real va fi eliminata din nou
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui, a avut recent o intalnire oficiala cu ambasadorul Austriei in Romania, Isabel Rauscher, subiectul discutiei fiind reprezentat de bunele practici ale Austriei in ce priveste mediul de afaceri. 
 
Un punct important atins a facut referire la declaratia privind beneficiarul real, considerate “o sarcina birocratica inutila si exagerata impotriva antreprenorilor".
 
"Ieri am avut o intalnire cu doamna Isabel Rauscher, ambasadorul Austriei in Romania. Ne-am intalnit pentru a discuta bunele practici ale Austriei in ce priveste mediul de afaceri, mai ales in relatia dintre antreprenori si autoritatile statului. Unul dintre subiectele principale pe care le-am discutat a fost infama declaratie de beneficiar real: o sarcina birocratica inutila si exagerata impotriva antreprenorilor, prin care ii obligam sa declare, in aproape 10 pagini, informatii pe care statul le are deja. Anul trecut am eliminat aceasta declaratie inutila (prin legea 108/2020), insa a fost reintrodusa recent in parlament. Pretextul? Temerea de un asa-zis infringement. Adevarul este ca nu exista nici un infringement, iar legea prin care am eliminat declaratiile inutile anul trecut nu a reinventat roata: a preluat bunele practici ale altor tari, care nu muta raspunderea si povara pe antreprenori si nu implementeaza directivele in cel mai lenes si draconic mod posibil", a anuntat recent ministrul Economiei pe pagina sa de socializare.
 
De asemenea, ministrul si-a exprimat dorinta de a implementa cat mai multe reforme in sprijinul antreprenorilor din Romania, precizand ca Austria este un exemplu de bune practici in acest sens.
 
"Austria este un astfel de exemplu de bune practici, plasandu-se la peste 25 de pozitii in fata Romaniei la usurinta de a face afaceri, conform Bancii Mondiale. Vrem sa implementam cat mai multe reforme in sprijinul antreprenorilor din Romania si vrem sa invatam de la cei mai buni. Suntem norocosi sa avem astfel de parteneri in Europa si nu exista nici un motiv pentru care Romania sa nu adopte modelele lor, dovedit mai bune. Iar declaratia de beneficiar real este un exemplu perfect. Vom reveni asupra legii si vom elimina din nou aceasta povara inutila", a precizat ministrul. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratie beneficiar realbeneficiarul real declaratieclaudiu nasui ministrul economiei

Data aparitiei: 19 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Declaratia privind beneficiarul real va fi eliminata din nou Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protectorIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu fisa de post cod COR 721207 - Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Agent control accesIntrebare: Avem nevoie de fisa de post pt functia de Agent control acces (COR 541402).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]