Model acord zilier si angajator pentru plata remuneratie conform zilelor lucrate

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
12 Octombrie 2020
12 Octombrie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
acord zilierimodel acord zilier angajatorplata salariu zilier
Model acord zilier si angajator pentru plata remuneratie conform zilelor lucrate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Regasiti mai jos un model de acord intre zilier si angajator prin care se stabileste ca lucratorul zilier/angajatul este de acord sa primeasca plata (in calitate de zilier) conform zilelor lucrate o data la doua saptamani sau o data pe luna.
 
Raspunsul specialistului:
 
Potrivit art. 5 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 52/2011, republicata  beneficiarul are obligatia sa plateasca zilierului remuneratia cuvenita, prin orice mijloc de plata admis de lege, la sfarsitul fiecarei zile; plata remuneratiei se poate realiza cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii sau al perioadei de desfasurare a activitatii, respectiv lunar, in situatia in care perioada de desfasurare a activitatii depaseste 30 de zile, numai cu acordul exprimat in scris de catre zilier si beneficiar sau un imputernicit al acestuia.
 
Totodata, la art. 12 din Normele metodologice, aprobate prin Ordinul 600/2015, se prevede ca plata remuneratiei se realizeaza la sfarsitul fiecarei zile de lucru, inainte de semnarea in registru de catre zilier si beneficiar.
 
Pentru situatia in care plata remuneratiei se efectueaza la sfarsitul saptamanii sau la sfarsitul perioadei de desfasurare a activitatii, modalitatea de plata se stabileste prin acordul exprimat in scris de catre zilier si beneficiar, conform modelului prezentat in anexa nr. 7. Acordul se exprima in prima zi in care zilierul incepe activitatea la beneficiar.
 
In aceasta situatie, la data efectuarii platii de catre beneficiar zilierul semneaza in registrul de evidenta a zilierilor pentru confirmarea de primire a remuneratiei nete, pentru toate zilele lucrate.
 
Atunci cand zilierul si beneficiarul au convenit ca plata remuneratiei sa se realizeze prin virament in cont bancar, beneficiarul este obligat sa mentioneze la rubrica "Remuneratia neta platita" din registru numarul ordinului de plata si al borderoului cu restul de plata transmis catre banca, iar zilierul are dreptul sa refuze semnarea registrului daca aceasta mentiune nu este realizata.
 
Modelul acordului prevazut in anexa nr. 7 la normele aprobate prin Ordnul 600/2015 are urmatorul cuprins:
 
ACORD
 
privind plata remuneratiei efectuata la sfarsitul saptamanii/la sfarsitul perioadei de desfasurare a activitatii si de stabilire a modalitatii de plata
 
Subsemnatul, ....../(numele si prenumele)......., in calitate de zilier, CNP ..........., si subsemnatul, ...../(numele si prenumele reprezentantului legal al beneficiarului/ale persoanei care are delegare de competente) ........., in calitate de ....../(Se completeaza cu denumirea calitatii pe care o detine: director etc.)......., ne exprimam acordul ca pentru activitatile necalificate cu caracter ocazional prestate in favoarea beneficiarului ....../(Se completeaza denumirea beneficiarului si CUI/CIF.)......... plata remuneratiei cuvenite sa se efectueze la sfarsit de saptamana/la sfarsitul perioadei de desfasurare a activitatii, respectiv la data de ........, in numerar/prin virament in contul bancar nr. ........ .
 
.................    
 
.................
(data)    
(semnatura zilierului)
..................................
(semnatura reprezentantului legal al beneficiarului/a persoanei care are delegare
 
 
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]