Ministerul Muncii a publicat proiectul de ordin privind aprobarea Procedurii de autorizare a unitatilor protejate. Prezenta procedura stabileste modalitatea de autorizare si functionare a unitatilor protejate pe baza autorizatiei eliberate in conditiile Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare lege.
Dintre noile propuneri de prevederi, amintim:
Produsul comercializabil reprezinta bunul material obtinut prin prelucrarea materiilor prime in procesul de productie realizat prin propria activitate a persoanei cu handicap iar serviciul prestat reprezinta operatiunea care nu constituie livrare de bunuri, al carui cost este reprezentat de minimum 70% a cheltuielilor cu salariile.
Activitatea persoanei cu handicap angajate se poate atesta prin contractul individual de munca al persoanei cu handicap angajate,
fisa de post a acesteia sau prin orice alt document emis de conducatorul unitatii protejate autorizate.
In termen de 20 de zile de la data inregistrarii, dosarul este analizat de catre structura de specialitate din cadrul Autoritatii care propune presedintelui acesteia eliberarea autorizatiei, in baza unei Note.
Autorizatiile eliberate au valabilitate de 3 ani. Autorizatia isi pastreaza valabilitatea pe perioada in care sunt indeplinite dispozitiile legale referitoare la autorizarea unitatilor protejate.
Eliberarea unei noi autorizatii ori de cate ori situatia o impune, atrage dupa sine incetarea valabilitatii autorizatiei detinute.
La expirarea termenului de valabilitate a Autorizatiei, entitatea interesata reia procesul de autorizare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<