In atentia angajatorilor: Noi reguli pentru firmele cu an fiscal modificat pentru bonificatii

impozit pe profit firmean fiscal modificat oug 33/2020
In atentia angajatorilor: Noi reguli pentru firmele cu an fiscal modificat pentru bonificatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O noua ordonanta modifica prevederile OUG 33/2020 privind societatile care au beneficiat de bonificatii trimestriale la plata impozitului pe profit si pe microintreprinderi. Se reglementeaza o noua prevedere care corecteaza o problema anterioara privind firmele cu an fiscal modificat.
 
Se modifica astfel art. 1 din ordonanta amintita si se adauga noi prevederi astfel ca, "pentru definitivarea impozitului pe profit aferent anului fiscal prin declaratia anuala privind impozitul pe profit, bonificatia aplicata se scade din valoarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, iar in cazul in care bonificatia depaseste valoarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, suma aferenta bonificatiei care se ia in calcul este la nivelul valorii impozitului respectiv”, subliniaza HotNews.ro.
 
De asemenea, noile reglementari prevad ca valoarea impozitului pe profit aferent anului fiscal reprezinta impozitul pe profit dupa scaderea creditului fiscal extern, impozitului pe profit scutit sau redus, sumelor reprezentand sponsorizare si/sau mecenat, burse private, in limita prevazuta de lege, reducerii costului de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale.
 
Totodata, conform noilor modificari, in cazul contribuabililor cu anul fiscal modificat care aplica sistemul trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, precum si in cazul celor cu anul fiscal modificat (conf. ar. 41, alin. 10 din Codul fiscal), diferenta de impozit pe profit datorat determinata la definitivarea impozitului pe profit aferent anului fiscal se considera impozit pe profit datorat aferent ultimului trimestru.
 
Potrivit sursei amintite, contribuabilii de mai sus vor aplica bonificatiile (din OUG 33/2020) "pentru diferenta de impozit pe profit datorat, determinata la definitivarea impozitului pe profit aferent anului fiscal. Prevederile se aplica si pentru diferenta de impozit pe profit datorat, determinata la definitivarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, daca aceasta este platita pana la termenul scadent cuprins in perioada 26 decembrie 2020 – 25 februarie 2021, inclusiv”.
 
Respectivii contribuabili care au depus declaratia privind impozitul pe profit fara aplicarea bonificatiilor pot beneficia de acestea pentru diferenta de impozit pe profit datorat determinata la definitivarea impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv, prin depunerea unei declaratii rectificative, arata aceeasi sursa, iar bonificatia se acorda si pentru impozitul pe profit datorat trimestrial/plata anticipata trimestriala, care se stinge cu impozitul pe profit de recuperat din anii fiscali precedenti.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit pe profit firmean fiscal modificat oug 33/2020

Data aparitiei: 07 Septembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In atentia angajatorilor: Noi reguli pentru firmele cu an fiscal modificat pentru bonificatii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]