Noua procedura de executare silita prin aplicatia E-popriri, operationala din 27 martie

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
13 Martie 2020
13 Martie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
procedura executare silitaaplicatia e-popriri anafpopriri anaf
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ordinul Ministrului Finantelor 1.665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de  transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora a fost publicat joi in Monitorul Oficial si reglementeaza regulile pentru functionarea aplicatiei e-popriri, instituita de ANAF. 
 
De asemenea, odata cu OMFP nr. 1665/2020, este reglementata si Conventia-cadru de aderare a institutiilor de credit la mecanismul de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta a actelor de executare silita.
 
Ca urmare a faptului ca, potrivit datelor oficiale, aplicatia e-Popriri va deveni efectiv operationala dupa 15 zile de la aparitia sa, se asteapta ca incepand cu 27 martie 2020, aceasta sa fie operational. 
 
Aplicatia a devenit necesara pentru e eficientiza procedurile de infiintare sau ridicare popriri si pentru a elimina situatiile care blocau activitatea unei firme prin poprirea intregii sume sau a mai multor conturi bancare. 
Noua procedura de executare silita va functiona in baza unor adrese infiintate de ANAF pentru popriri care vor fi transmise electronic catre banci, urmand ca in decurs de doar cateva ore bancile sa transmita inapoi catre ANAF sumele care se pot plati. Aplicatia e-Popriri va emite ordonantarea de plata si bancile vor livra sumele respective. 
 
Popririle prelucrate pana la ora 24:00 se considera a fi comunicate bancii in urmatoarea zi lucratoare la ora de incepere a zilei bancare. Astfel, prin mesajul comunicat unitatii bancare, vor fi transmise numarul de evidenta al platii si codul fiscal al beneficiarului, potrivit explicatiilor aduse de Adrian Benta, consultant fiscal, pentru HotNews.ro.
 
Conform noului ordin, pentru comunicarea prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare emise de organele de executare silita, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, denumita in continuare A.N.A.F., pune la dispozitia institutiilor de credit, in spatiul privat de pe portalul A.N.A.F., un sistem informatic prin care utilizatorii incarca si descarca documente. Actele de executare se comunica prin portal, sub forma unui fisier .pdf cu .xml atasat, semnat electronic, prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, conform legii.
 
Mijloacele de identificare a institutiilor de credit in mediul electronic si procedura privind aprobarea accesului la sistemul informatic sunt cele stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F. pentru aprobarea procedurii de furnizare de informatii conform art. 61 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Institutiile de credit care doresc sa adere la mecanismul de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta a actelor de executare silita incheie Conventia-cadru de aderare a institutiilor de credit la mecanismul de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta a actelor de executare silita, conform modelului prevazut in anexa nr. 2. Incepand cu data semnarii conventiei-cadru, institutia de credit impreuna cu A.N.A.F. realizeaza reconcilierea informatiilor existente in bazele de date proprii cu privire la masurile de executare silita prin poprire asupra disponibilitatilor banesti infiintate inainte de data intrarii in vigoare a prezentului ordin, inclusiv in ceea ce priveste actualizarea sumelor ramase de recuperat din acestea la data concilierii.
 
 
 
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]