La jumatatea saptamanii in curs, Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, a adoptat proiectul de lege privind debirocratizarea procesului de inregistrare a sediului social pentru firme. De asemenea, una dintre prevederile incluse in proiect se refera la posibilitatea de a inregistra mai multe societati la acelasi sediu.
Se modifica astfel Legea societatilor 31/1990, iar propunerea adoptata recent de Camera Deputatilor prevede "facilitatea procedurilor, a conditiilor de inregistrare a sediului social si a eliminarii restrictiei pentru persoanele fizice si juridice de a nu fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata, fapt care ar avea drept efect cresterea numarului societatilor si a initiativelor antreprenoriale".
Initiatorii proiectului, deputatii USR Claudiu Nasui si Cristina Pruna, au anuntat, in cadrul unui comunicat, urmatoarele modificari si aspecte de corectat:
" - mai putine hartii in dosarul pentru inregistrarea sediului social
- posibilitatea de a fi inregistrate mai multe societati la acelasi sediu
- eliminarea acordului vecinilor pentru a avea sediu social intr-un apartament in care nu se desfasoara activitate comerciala
- eliminarea restrictiei de a avea o singura firma per camera
- eliminarea restrictiei ca o persoana fizica sau juridica sa fie actionar unic doar intr-un singur SRL".
In acelasi comunicat se precizeaza:
"In prezent, Romania se situeaza in coada clasamentelor internationale privind mediul de afaceri. Banca Mondiala plaseaza Romania pe locul 97 din 190 de tari in ceea ce priveste "usurinta cu care se infiinteaza o intreprindere". In acelasi clasament, majoritatea tarilor Uniunii Europene sunt deasupra Romaniei".
Proiectul a fost adoptat cu 220 de voturi "pentru" si au existat 81 de abtineri. Proiectul urmeaza sa ajunga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<