Comisia Europeana solicita Romaniei respectarea OBLIGATIILOR in domeniul deseurilor!

obligatii deseuri romaniaincalcare obligatii deseuriDirectiva 2012/19/UE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca problema deseurilor este iarasi in prim plan. Recent, Comisia Europeana (CE) a solicitat Romaniei si altor 14 state membre sa isi respecte obligatiile de raportare ce le revin in temeiul legislatiei Uniunii Europene privind domeniul deseurilor.


15 state membre, printre care si Romania, nu si-au indeplinit OBLIGATIILE!


Este vorba despre obligatiile care le revin in temeiul mai multor legi, inclusiv al directivelor privind deseurile de echipamente electrice si electronice, bateriile si acumulatorii si deseurile de baterii si acumulatori, vehiculele scoase din uz, ambalajele si deseurile de ambalaje, precum si in temeiul Regulamentului privind transferurile de deseuri.

In conformitate cu Directiva 2012/19/UE privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), statele membre sunt obligate sa raporteze Comisiei date in legatura cu progresele inregistrate privind punerea in aplicare a obiectivelor, intr-un anumit numar de luni de la sfarsitul perioadei vizate de rapoarte, pe baza unei structuri definite de Comisie. In plus, statele membre trebuie sa furnizeze CE o descriere detaliata a modului in care au fost compilate datele. Pana in prezent, Romania, Malta si Suedia nu si-au indeplinit obligatiile, deoarece rapoartele din 2015 nu au fost furnizate, se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Statele membre sunt obligate sa transmita CE rapoarte privind ratele de colectare stabilite de Directiva 2006/66/CE privind bateriile si acumulatorii si deseurile de baterii si acumulatori, intr-un anumit numar de luni de la sfarsitul anului vizat, si sa indice in raport modul in care au fost obtinute datele necesare pentru calcularea ratei de colectare. Acestea au si obligatia de a raporta nivelurile de reciclare realizate in fiecare an calendaristic, precum si daca au fost indeplinite nivelurile de eficienta a reciclarii, prevazute in directiva. Aceste obligatii nu au fost indeplinite de Romania, Bulgaria, Franta, Italia, Malta, Grecia, Suedia, Slovenia, Lituania, Tarile de Jos, Spania, Ungaria, Irlanda si Portugalia pentru 2016 si/sau 2017.

In temeiul Directivei 2000/53/CE privind vehiculele scoase din uz, statele membre trebuie sa raporteze Comisiei cu privire la obiectivele stabilite de directiva...citeste continuarea pe emediu.ro >>>



de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
obligatii deseuri romaniaincalcare obligatii deseuriDirectiva 2012/19/UE

Data aparitiei: 15 Octombrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Comisia Europeana solicita Romaniei respectarea OBLIGATIILOR in domeniul deseurilor! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]