Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

O noua AMENDA in domeniul GDPR. Companiile continua sa incalce regulile!

amenda gdpr 2019amenda gdpr octombrie 2019amenda gdpr banca

Regulamentul de Protectie a Datelor cu Caracter Personal  (GDPR) a iscat multe nelamuriri la nivel de companii, iar cei care nu sunt familiarizati cu noile reguli risca sa se confrunte cu situatii neplacute.


Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR) se aplica si activitatilor pe care le desfasurati dvs, in HR.
 
Importanta acestui document devine evidenta daca mentionam ca el instituie amenzi aproape neverosimile – 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri – pentru nereguli privind modul in care colectati, prelucrati si securizati informatiile personale despre angajatii si clientii dvs.

Aflati mai multe detalii esentiale de aici >>>



Iata comunicatul de presa de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in ceea ce priveste noua AMENDA GDPR:


"Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat in data de 01.10.2019 doua investigatii la operatorii Raiffeisen Bank S.A. si Vreau Credit S.R.L. constatand urmatoarele:

    Raiffeisen Bank S.A. a incalcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) si alin. (2) din RGPD, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 150.000 Euro

    Vreau Credit S.R.L. a incalcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) si alin. (2) din RGPD, precum si ale art. 33 alin. (1) din RGPD, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 20.000 Euro.

In ceea ce priveste Raiffeisen Bank S.A., Autoritatea Nationala de Supraveghere a demarat o investigatie, ca urmare a transmiterii de catre banca a unei notificari privind incalcarea securitatii datelor cu caracter personal prin completarea formularului privind incalcarea securitatii conform Regulamentului (UE) 2016/679.

Incalcarea securitatii a constat in faptul ca doi angajati ai Raiffeisen Bank S.A., utilizand datele din documentele de identitate ale unor persoane fizice, transmise de catre angajati ai societatii Vreau Credit S.R.L. prin intermediul aplicatiei mobile WhatsApp, au efectuat interogari ale sistemului Biroului de Credit pentru a obtine datele necesare in vederea determinarii eligibilitatii la creditare a respectivelor persoane fizice, prin simulari de prescoring. In acest sens, au fost efectuate 1194 simulari, cu privire la 1177 persoane fizice.

De asemenea, pentru 124 de persoane fizice s-a efectuat si consultarea bazei de date a ANAF.

Simularile de prescoring mentionate mai sus au fost efectuate prin intermediul aplicatiei informatice utilizate de Raiffeisen Bank S.A. in activitatea de creditare, iar decizia negativa de creditare a fost comunicata de catre angajatii Raiffeisen Bank S.A. catre angajatii Vreau Credit S.R.L., cu incalcarea procedurilor interne.

Sanctiunea a fost aplicata operatorului ca urmare  a faptului ca acesta nu a luat masurile corespunzatoare pentru a se asigura ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea acestuia si care are acces la date cu caracter personal, nu le prelucreaza decat la cererea sa, cu exceptia cazului in care aceasta obligatie ii revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern.

De asemenea, operatorul nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator si nu a evaluat riscurile pe care le prezinta prelucrarea.

Aceasta situatie a condus la accesul neautorizat la datele cu caracter personal prelucrate prin aplicatia informatica utilizata de Raiffeisen Bank S.A. in activitatea de creditare si la divulgarea neautorizata a datelor cu caracter personal de catre angajati ai bancii."

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenda gdpr 2019amenda gdpr octombrie 2019amenda gdpr banca

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 11 Octombrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


O noua AMENDA in domeniul GDPR. Companiile continua sa incalce regulile! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Contract de mandat presedinte bloc in anul 2015. Retineri presedinte. Retineri asociatieIntrebare: In anul 2015 , pentru functia de presedinte al unei asociatii de proprietari , s-a achitat suma de 800 lei,net / lunar, primit in mana, conform contractului de mandat aprobat in adunarea generala . Pentru aceasta suma de 800 de lei net, s-au achitat toate taxele si impozitele solicitate in anul respectiv, de catre asociatie, eu fiind pensionar iesit la termenul legal, astfel ca suma totala inscrisa in statul de plata ajungea la 1133 lei lunar. Intrebari: 1 - Din ce este formata diferenta de la...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Demisia. Respetarea termenului de preaviz nu este considerat motiv imputabil angajatoruluiIntrebare: Conform Ordonanatei 92/2020 alin (2) Angajatorii prevazuti la alin. (1) au obligatia mentinerii raporturilor de munca pana la data de 31 decembrie 2020, cu exceptia lucratorilor sezonieri si (6) Obligatia prevazuta la alin. (2) nu se aplica in cazul in care incetarea contractului de munca intervine din motive neimputabile angajatorului. In cazul in care un salariat solicita incetarea contractului de munca in baza art. 81 alin. (1) - Codul muncii, cu respetarea termenului de preaviz (de 20 zile)...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Alerta Coronavirus - Masuri de preventie pentru Angajatori

Descarcati gratuit Raportul Special

"CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma"
CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Alerta Coronavirus - Masuri de preventie pentru Angajatori
Descarcati gratuit Raportul Special

"CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]