Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

O noua AMENDA in domeniul GDPR. Companiile continua sa incalce regulile!

amenda gdpr 2019amenda gdpr octombrie 2019amenda gdpr banca

Regulamentul de Protectie a Datelor cu Caracter Personal  (GDPR) a iscat multe nelamuriri la nivel de companii, iar cei care nu sunt familiarizati cu noile reguli risca sa se confrunte cu situatii neplacute.


Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR) se aplica si activitatilor pe care le desfasurati dvs, in HR.
 
Importanta acestui document devine evidenta daca mentionam ca el instituie amenzi aproape neverosimile – 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri – pentru nereguli privind modul in care colectati, prelucrati si securizati informatiile personale despre angajatii si clientii dvs.

Aflati mai multe detalii esentiale de aici >>>



Iata comunicatul de presa de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in ceea ce priveste noua AMENDA GDPR:


"Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat in data de 01.10.2019 doua investigatii la operatorii Raiffeisen Bank S.A. si Vreau Credit S.R.L. constatand urmatoarele:

    Raiffeisen Bank S.A. a incalcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) si alin. (2) din RGPD, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 150.000 Euro

    Vreau Credit S.R.L. a incalcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) si alin. (2) din RGPD, precum si ale art. 33 alin. (1) din RGPD, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 20.000 Euro.

In ceea ce priveste Raiffeisen Bank S.A., Autoritatea Nationala de Supraveghere a demarat o investigatie, ca urmare a transmiterii de catre banca a unei notificari privind incalcarea securitatii datelor cu caracter personal prin completarea formularului privind incalcarea securitatii conform Regulamentului (UE) 2016/679.

Incalcarea securitatii a constat in faptul ca doi angajati ai Raiffeisen Bank S.A., utilizand datele din documentele de identitate ale unor persoane fizice, transmise de catre angajati ai societatii Vreau Credit S.R.L. prin intermediul aplicatiei mobile WhatsApp, au efectuat interogari ale sistemului Biroului de Credit pentru a obtine datele necesare in vederea determinarii eligibilitatii la creditare a respectivelor persoane fizice, prin simulari de prescoring. In acest sens, au fost efectuate 1194 simulari, cu privire la 1177 persoane fizice.

De asemenea, pentru 124 de persoane fizice s-a efectuat si consultarea bazei de date a ANAF.

Simularile de prescoring mentionate mai sus au fost efectuate prin intermediul aplicatiei informatice utilizate de Raiffeisen Bank S.A. in activitatea de creditare, iar decizia negativa de creditare a fost comunicata de catre angajatii Raiffeisen Bank S.A. catre angajatii Vreau Credit S.R.L., cu incalcarea procedurilor interne.

Sanctiunea a fost aplicata operatorului ca urmare  a faptului ca acesta nu a luat masurile corespunzatoare pentru a se asigura ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea acestuia si care are acces la date cu caracter personal, nu le prelucreaza decat la cererea sa, cu exceptia cazului in care aceasta obligatie ii revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern.

De asemenea, operatorul nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator si nu a evaluat riscurile pe care le prezinta prelucrarea.

Aceasta situatie a condus la accesul neautorizat la datele cu caracter personal prelucrate prin aplicatia informatica utilizata de Raiffeisen Bank S.A. in activitatea de creditare si la divulgarea neautorizata a datelor cu caracter personal de catre angajati ai bancii."


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenda gdpr 2019amenda gdpr octombrie 2019amenda gdpr banca

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 11 Octombrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


O noua AMENDA in domeniul GDPR. Companiile continua sa incalce regulile! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
Prelungire Acord La Implinirea Varstei De PensionareIntrebare: la ??mplinirea varstei de pensionare , functionarul public solicita prelungirea acordului de munca pentru un an sau pentru trei ani? adica altfel spus cererea de amanare a pensionarii se face anual pt limita de 3 ani , sau se poate solicita pe maxim 3 ani de la inceput?
 

Raspuns: Da, puteti sa solicitati de la inceput pentru ramanerea in activitate pentru inca 3 ani... citeste tot raspunsul aici


Descarca GRATUIT
“SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.

 

Afla totul despre modificarile din SALARIZARE in 2019!

Cazuri practice si mod de calcul
 
Descarcati gratuit Raportul Special
"SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti"
SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 

 
 
 



 
Afla totul despre modificarile din SALARIZARE in 2019!
Cazuri practice si mod de calcul

Descarcati gratuit Raportul Special

"SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]