ANAF schimba clasificarea companiilor mari si mijlocii

01 Noiembrie 2010
01 Noiembrie 2010
companii mari si mijlociiobligatii bugetare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ANAF va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari si mijlocii, acestea urmand sa fie ierarhizate dupa obligatiile bugetare datorate, cheltuielile de personal si veniturile din exploatare, si nu potrivit cifrei de afaceri, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Schimbam criteriile, iar numarul companiilor care vor intra in aceasta categorie va creste de la 21.000 la circa 27.000, astfel ca acesti contribuabili vor asigura aproximativ 85% din veniturile bugetare, fata de 60-65% in prezent", a spus Blejnar.

Presedintele Fiscului a aratat ca, in urma reorganizarii criteriilor, anumiti contribuabili nu vor mai face parte din categoria celor mari sau mijlocii, dand ca exemplu cazul companiei American European Marketing & Enterprises (AEM&E), care, desi figura cu un profit foarte mare, nu avea niciun angajat.

"Renuntam la cifra de afaceri. Criteriile vor fi volumul obligatiilor bugetare datorate, veniturile din exploatare, cheltuielile cu personalul si volumul activelor imobilizate", a aratat Blejnar.

  In prezent, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 6,7 milioane lei si 70 milioane lei, iar companiile mari sunt societatile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.

  Presa a relatat in august cazul firmei AEM&E, cu sediul in comuna Hoghiz din judetul Brasov, fara angajati, care a raportat pentru 2009 afaceri de 15,47 miliarde lei, la un profit tot de 15,47 miliarde lei. Suma reprezinta 3,14% din PIB realizat in 2009.

  Institutul National de Statistica (INS) a precizat atunci ca, in urma investigatiilor, a reiesit ca rezultatele economico-financiare ale firmei American European Marketing & Enterprises nu au fost cuprinse in Produsul Intern Brut nici in 2009 si nici in 2010, urmare a faptului ca firma nu a figurat si nu figureaza in baza de sondaj a operatorilor economici activi utilizata de catre INS la calculul indicatorilor macro-economici.

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]