Venituri din activitati independente. Se va schimba pragul de PLATA!

Mara Dobrin
Mara Dobrin
12 Octombrie 2018
12 Octombrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
venituri activitati independenteactivitati independente contributii 2019contributii sociale activitati independente 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca, potrivit Codului Fiscal, veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.

De asemenea, sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, precum si din practicarea unei meserii.

Avand in vedere ca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a confirmat recent cresterea salariului minim brut, incepand cu 1 ianuarie 2019, la suma de 2.050 lei, acesta va conduce la cresterea pragului pentru contributiile sociale.

Desigur ca acestea se vor aplica si contribuabililor care obtin venituri din activitati independente. In momentul de fata, aceste venituri sunt raportate la un salariu minim pe economie.

Asadar, incepand cu 1 ianuarie 2019, pragul pentru calcularea CAS si CASS va creste de la 22.800 lei la 24.600 de lei, avand in vedere majorarea salariului minim brut de la 1.900 de lei la 2.050 de lei, informeaza ZF.ro.


Cine obtine venituri din activitati independente?

Activitatile care genereaza venituri din activitati independente sunt, cu titlu de exemplu:


a) activitati de productie;
b) activitati de cumparare efectuate in scopul revanzarii;
c) organizarea de spectacole culturale, sportive, distractive si altele asemenea;
d) activitati al caror scop este facilitarea incheierii de tranzactii printr-un intermediar, cum ar fi: contract de comision, de mandat, de reprezentare, de agentie, de agent de asigurare si alte asemenea contracte incheiate in conformitate cu prevederile Codului civil, precum si ale altor acte normative, indiferent de perioada pentru care a fost incheiat contractul...vezi mai multe despre contributiile din activitati independente aici >>>


ATENTIE!


Aceste contributii sunt OBLIGATORII doar pentru venituri nete realizate mai mari decat plafonul de 12 salarii minime brute.


Iata cum trebuie aplicate prevederile legislative privind salarizarea!

Scapati acum de cel mai mare stres al dumneavoastra: aplicarea legislatiei in vigoare privind salarizarea.

Va punem la dispozitie lucrarea pe CD Ghid practic de salarizare >>>

Gandita si alcatuita special pentru a va veni in ajutor, ea va ofera informatii extrem de utile in contextul  modificarilor legislative intrate in vigoare la inceputul lui 2018.


 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]