Stocarea si prelucrarea datelor fara caracter personal. Ce trebuie sa stie companiile

date caracter personalstocare date fara caracter personal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana a propus recent un nou set de norme pentru reglementarea fluxului liber al datelor fara caracter personal, ce vor permite stocarea si prelucrarea acestora pe intreg teritoriul Uniunii, ceea ce va contribui la stimularea competitivitatii companiilor europene si la modernizarea serviciilor publice, eliminandu-se astfel restrictiile legate de localizarea datelor.

Andrus Ansip, vicepresedintele pentru piata unica digitala (link is external), declarat: „Economia digitala a Europei este inca puternic divizata de-a lungul unor delimitari nationale inchise. Acest lucru franeaza cresterea globala a sectorului digital in Europa. Propunerea noastra, impreuna cu normele de protectie a datelor cu caracter personal din UE, va permite libera circulatie a tuturor tipurilor de date in cadrul pietei unice. Fluxul liber de date va favoriza, in cazul IMM-urilor si start-up-urilor, dezvoltarea unor noi servicii inovatoare si intrarea pe noi piete.”

Un cadru clar, cuprinzator si previzibil va contribui la o piata mai competitiva si mai integrata la nivel european pentru serviciile de stocare si de prelucrare de date. Propunerile prevad:
  •         principiul fluxului transfrontalier liber al datelor fara caracter personal, statele membre nemaiputand impune organizatiilor obligatia de a stoca sau de a prelucra datele in interiorul frontierelor nationale, singurele restrictii fiind legate de siguranta publica;
  •         principiul disponibilitatii datelor pentru controlul reglementar, autoritatile competente putandu-si exercita dreptul de acces la date indiferent de locul de stocare sau prelucrare a acestora pe teritoriul UE;
  •         dezvoltarea unor coduri de conduita la nivelul UE, pentru a elimina obstacolele care impiedica atat trecerea de la un furnizor de servicii de stocare in cloud la altul, cat si transferul datelor inapoi catre sistemele informatice ale utilizatorilor.

Noile norme vor spori securitatea juridica si vor favoriza un climat de incredere pentru companii si organizatii si vor deschide calea catre o (link is external) piata unica veritabila in domeniul stocarii si prelucrarii datelor, favorizandu-se astfel dezvoltarea unui sector european al serviciilor de tip cloud competitiv, sigur si fiabil si la scaderea preturilor pentru utilizatorii serviciilor din domeniu.

Comisia a lansat, de asemenea, o consultare publica pentru a evalua punerea in aplicare a Directivei privind informatiile din sectorul public.


Abordarea piedicilor din calea fluxului liber al datelor fara caracter personal este una dintre actiunile-cheie anuntate in evaluarea la jumatatea perioadei a punerii in aplicare a Strategiei privind piata unica digitala.


Sursa: europa.eu

 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
date caracter personalstocare date fara caracter personal

Data aparitiei: 20 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Stocarea si prelucrarea datelor fara caracter personal. Ce trebuie sa stie companiile Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]