Ce tipuri de venituri poate lua in calcul o persoana fizica pentru obtinerea unui credit

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
06 Septembrie 2017
06 Septembrie 2017
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
tipuri de creditcredit nevoi personalepatria bank
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Veniturile din salarii nu mai sunt singurele surse de garantare pe care institutiile bancare din Romania le iau in calcul la ora actuala.

Principalele surse de venit acceptate de banci pentru acordarea sumelor de care are nevoie o persoana fizica printr-un sistem de creditare sunt:

salarii (inclusiv bonusuri, comisioane, sporuri, diurne, ore suplimentare, norma de hrana sau bonuri de masa);
pensii pentru limita de varsta sau anticipata;
venituri obtinute din profesii liberale;
venituri din cesiunea drepturilor de autor;
venituri obtinute din contracte de management;
venituri obtinute de navigatori;
suplimentar se accepta si venituri din chirii, dividende sau venituri obtinute in strainatate.

Evaluarea veniturilor nu se face, totusi, uniform - pentru toate tipurile de produse bancare. Solicitarea de documente si evaluarea tipurilor de venituri se realizeaza diferentiat atat in functie de tipul de credit, cat si de politica bancii si istoricul relatiei dintre client si banca.

Pentru a intelege mai bine aceste diferentieri, venim cu doua exemplificari pentru cele mai solicitate produse bancare de pe piata romaneasca: descoperitul de cont si creditul de nevoie personale

Descoperitul de cont sau overdraft-ul

Conceput ca o solutie alternativa de resurse financiare care poate veni imediat în sprijinul planurilor de ultim moment, acest produs bancar este utilizat de cea mai mare parte a clientilor in special pentru ca le aduce acestora o serie de avantaje.

Optiunea "Descoperit de cont" de la Patria Bank, de exemplu, poate fi activata pentru obtinerea unor sume echivalentul a maxim 5 salarii, fara documente de venit.

Astfel, prin facilitatea Descoperit de Cont o persoana fizica:
  • poate beneficia de o limita de credit de pana la 5 venituri nete (în limita a 20.000 lei);
  • poate utiliza facilitatea de descoperit de cont in tara si in strainatate (fiind atasata unui card de debit cu utilizare nationala si internationala, Visa sau Mastercard);
  • nu plateste comision pentru operatiunile efectuate la comercianti din Romania si din strainatate, accesand facilitatea prin intermediul cardului de debit;
  • plateste doar dobanda lunara aferenta sumei utilizate;
  • nu plateste taxe sau comisioane daca nu a utilizat fondurile aferente descoperitului de cont;
  • nu plateste comision de analiza dosar.

Pentru obtinerea descoperitului de cont solicitantul trebuie sa incaseze salariul prin contul deschis la banca respectiva, sa se incadreze in conditiile de varsta, sa aiba un venit minim de 500 de lei si o vechime cel putin 3 luni la actualul loc de munca si sa fi lucrat minim 12 luni in ultimele 15 luni.

Creditul de nevoie personale pentru persoane fizice

Solicitarea unui credit de nevoie personale se face plecand de la venituri lunare garantate - cum sunt cele din salarii sau pensii - de minim 1.000 de lei. Pentru persoanele fizice care vor sa acceseze un astfel de credit in baza veniturilor rezultate din salarii/pensii nu mai este necesara prezentarea adeverintei de salariu.

Printr-un astfel de credit solicitantii vor putea obtine sume intre generoase - de pana la 80.000 de lei - fara garantie ipotecara, cu o perioada maxima de ramburasre de 60 de luni. Pentru a putea obtine o suma cat mai mare, acestia pot solicita creditul impreuna cu doi codebitori (sot/sotie, frate, sora, partener de viata, rude de pana la gradul I) si pot cumula mai multe tipuri de venituri.


NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie la legea pensiilor!

Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"
Noua lege a pensiilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la legea pensiilor!
Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]