Rata de inactivitate economica este cu 76% mai mare in randul femeilor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
10 Iulie 2017
10 Iulie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
rata de inactivitate economica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti mai putin bune, avand in vedere ca statisticile arata ca femeile din Romania au o rata de inactivitate economica cu 76% mai mare decat barbatii. Aceste informatii au fost puse la dispozitie de Blocul National Sindical (BNS), citand datele Eurostat.

89 de milioane de persoane sunt inactive la nivelul Uniunii Europene

Daca ar fi sa ne raportam la nivelul Uniunii Europene (UE), am observa ca 89 de milioane de persoane cu varsta intre 15 si 64 de persoane sunt inactive la nivelul Uniunii Europene.

Asadar, peste un sfert din populatia cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani (27,1%) se afla, in momentul de fata, in afara pietei muncii, nefiind nici persoane ocupate, nici someri.

Ce ocupatii au aceste persoane? Este vorba despre persoanele aflate in proces de educatie/formare (35% din totalul populatiei inactive), persoane pensionate (16%), persoane aflate in incapacitate de munca (16%), sau persoane ce au in ingrijire copii sau persoane adulte ce au nevoie de ingrijire (10%).

"Pentru Romania 10% din populatia inactiva se afla in situatie de incapacitate de munca, 14,8% datorita unor responsabilitati familiale, 2,8% au in ingrijire copii sau adulti, 29% sunt intr-o forma de educatie/formare profesionala, 15,9% sunt pensionati, 6,8% se gandesc ca nu exista locuri de munca disponibile", informeaza Agerpres.

Asfel, 60% dintre persoanele inactive sunt femei, iar opt din zece persoane inactive — 78% — au declarat ca nu doresc sa munceasca si, ca urmare, nu cauta un loc de munca.

Cea mai mare rata de inactivitate se inregistreaza in Italia (35,1%), iar cea mai redusa rata in Suedia, avand in vedere statele care se afla in UE.




NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]