Europenii doresc ca UE sa se implice mai mult in domeniul migratiei

Mara Dobrin
Mara Dobrin
15 Mai 2017
15 Mai 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ultimul sondaj Eurobarometru arata ca europenii doresc ca Uniunea Europeana (UE) sa faca mai multe legat de aspectele migratiei.

Acest sondaj arata 73% dintre europeni ( procentul pentru Romania este de 76%) doresc ca UE sa se implice mai mult in aceasta situatie.


In acest context, 58% cred ca actiunile UE in domeniu sunt inadecvate, cu 8 puncte mai putin decat anul trecut, transmite Parlamentul European. Sondajul Eurobarometru a fost realizat cu 27.901 participanti din toate statele UE intre 18 si 27 martie si este reprezentativ pentru toata populatia ca intreg.

In decembrie 2016, deputatii europeni de la comisia pentru libertati civile au sustinut un raport privind consolidarea actualului Birou European de Sprijin pentru Azil (EASO), care va deveni Agentia UE pentru Azil si va asigura distributia corecta a solicitantilor de azil. Va oferi, in acelasi timp, statelor membre mijloacele de a oferi asistenta in situatiile de criza si va monitoriza felul in care autoritatile nationale aplica legislatia UE in domeniu. In momentul de fata, legislatia se afla in trilog, cu Consiliul si Comisia.

In martie, a fost prezentat in comisia pentru libertati civile raportul privind reforma sistemului Dublin. Regulamentul are ca scop abordarea punctelor slabe ale actualului sistem de azil UE si determinarea responsabilitatii statelor membre pentru procesarea unei solicitari de azil. Textul este in curs de a primi amendamente.

In aprilie, deputatii europeni de la comisia pentru libertati civile au sustinut un raport care are ca scop armonizarea conditiilor de primire a solicitantilor de azil si ameliorarea integrarii acestora.


Sursa: Parlamentul European

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]