Acest sondaj arata 73% dintre europeni ( procentul pentru Romania este de 76%) doresc ca UE sa se implice mai mult in aceasta situatie.
In acest context, 58% cred ca actiunile UE in domeniu sunt inadecvate, cu 8 puncte mai putin decat anul trecut, transmite Parlamentul European. Sondajul Eurobarometru a fost realizat cu 27.901 participanti din toate statele UE intre 18 si 27 martie si este reprezentativ pentru toata populatia ca intreg.
In decembrie 2016, deputatii europeni de la comisia pentru libertati civile au sustinut un raport privind consolidarea actualului Birou European de Sprijin pentru Azil (EASO), care va deveni Agentia UE pentru Azil si va asigura distributia corecta a solicitantilor de azil. Va oferi, in acelasi timp, statelor membre mijloacele de a oferi asistenta in situatiile de criza si va monitoriza felul in care autoritatile nationale aplica legislatia UE in domeniu. In momentul de fata, legislatia se afla in trilog, cu Consiliul si Comisia.
In martie, a fost prezentat in comisia pentru libertati civile raportul privind reforma sistemului Dublin. Regulamentul are ca scop abordarea punctelor slabe ale actualului sistem de azil UE si determinarea responsabilitatii statelor membre pentru procesarea unei solicitari de azil. Textul este in curs de a primi amendamente.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
40 Modele de Regulament Intern
In aprilie, deputatii europeni de la comisia pentru libertati civile au sustinut un raport care are ca scop armonizarea conditiilor de primire a solicitantilor de azil si ameliorarea integrarii acestora.
Sursa: Parlamentul European