In Europa exista in jur de 445 de miliardari si peste 30 milioane de europeni care lucreaza, dar se afla si in pericolul de a trai in saracie. Sunt persoane de toate varstele, ce provin din toate tarile UE si din toate sectoarele economice. Unii sunt platiti sub salariul minim, altii sunt prinsi in tipuri de munca precara, altii sunt exploatati, transmite Biroul National Sindical, citand date ale Consiliul Economic si Social.
In fiecare primavara, revista Forbes lanseaza o lista a miliardarilor lumii - o lista care creste aproape in fiecare an din acest deceniu.Lista din 2017 cuprinde 445 de miliardari din tari UE. Valoarea lor neta combinata, potrivit revistei, depaseste 1,3 trilioane de euro.
CES considera ca publicarea acestei liste este o oportunitate perfecta de a atrage atentia asupra listei cu cei care \"nu sunt bogati\" – a celor 30 de milioane de europeni
Ca parte a campaniei \"Europa are nevoie de o crestere a salariilor\", CES a publicat recent o coperta falsa a revistei Forbes, subliniind contrastul dintre cresterea salariilor directorilor executivi si a celor care muncesc din greu, dar sunt blocati la capatul de jos a scarii salariale.
Secretarul Confederal al CES, Esther Lynch, a declarat:
\"In timp ce unii directori executivi au salarii indecent de mari, multi lucratori se decurca foarte greu si nu au vazut o crestere reala a salariilor de ani de zile. Este timpul sa se reduca diferenta de salarizare prin majorarea salariilor pentru toti lucratorii, prin stabilirea unui raport maxim intre remunerarea directorilor executivi / conducere / salariati si printr-o mai mare transparentizare a salariilor.\"
Campania de 18 luni pentru cresterea salariilor - menita sa promoveze cresterea salariilor lucratorilor europeni – este cea mai buna modalitate de a stimula o crestere reala, orientata spre consumatori, in economiile europene. CES si membrii sai considera ca cea mai buna cale catre obtinerea acestor cresteri salariale este prin acordurile de negociere colectiva.
Sursa: BNS
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Angajare studenti straini. Program inegalIntrebare: In cazul studentilor straini non UE care au contracte de munca cu timp partial (20 ore/saptamana) putem sa le facem program inegal? De exemplu, 2 zile sa lucreze cate 6 ore/zi, iar in alte 2 zile sa lucreze 4 ore/zi.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere salariati in vederea suspendarii activitati societatiiIntrebare: Micro, isi suspenda activitatea la onrc. Pot inchide contractele active (am doua contracte cu 4 h fiecare) cu art. 65 alin. (1)?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<