In ce conditii se acorda indemnizatii pentru posturile de conducere?

indemnizatii posturi conducerepost conducere sporuripost conducere reglementari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este indicat ca angajatorii din institutiile publice sa stie ca pot acorda salariatilor si indemnizatii de conducere, atunci cand este cazul.

Indemnizatia de conducere nu este prevazuta prin lege cu o anumita valoare si nu se calculeaza nici in functie de salariul minim, salariul mediu sau alte elemente cuantificabile.

In acest sens, este demn de mentionat ca, in aceasta situatie, conducerea institutiei publice poate stabili propria valoare pentru indemnizatiile de conducere oferite salariatilor care detin posturi de conducere.


"Este conform legii sa acordam indemnizatie de conducere (ce procent?) salariatului care ocupa functia de Director - Centru de Informare Turistica, tinand cont de faptul ca in cadrul Centrulu mai avem un singur salariat (inspector specialitate - agent de turism). Mentionam ca aceste doua posturi erau prevazute in proiectul prin care a fost realizat acest Centru.", intrebari din PortalInstitutiiPublice.ro


Art. 20 din OG 58/1998 stabileste ca, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti au printre atributii in domeniul turismului organizarea de centre de informare turistica in localitatile cu activitate turistica.


Totodata, prin Ordinul 1096/2008 se precizeaza ca personalul si programul de functionare al centrului de informare turistica, in vederea obtinerii certificarii, ar trebui sa fie alcatuit din:

a) cel putin o persoana care conduce centrul national de informare si promovare turistica, calificata ca director de centru de informare turistica conform Standardelor ocupationale, Sectiunea turism, hoteluri, restaurante, pozitia S28, si Clasificarii ocupatiilor din Romania, cod ocupatie 143910, si angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Cursul de director de centru de informare turistica poate fi realizat in termen de un an de la data acreditarii;
b) asigurarea de personal calificat ca agent de turism sau ghid de turism, in proportie de 50% din totalul personalului;
c) programul minim de functionare este de luni pana duminica intre orele 10,00 si 17,00.


In acest context, specificam ca functia de director de centru de informare turistica este aferenta personalului contractual de conducere, asa ca aceasta poate fi salarizata in mod corespunzator.

In concluzie, in lumina acestor dispozitii legale, postul de director ar putea fi infiintat si remunerat corespunzator numai cu incadrarea si respectarea dispozitiilor amintite.


Sursa: PortalInstitutiiPublice


de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatii posturi conducerepost conducere sporuripost conducere reglementari

Data aparitiei: 21 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In ce conditii se acorda indemnizatii pentru posturile de conducere? Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

In ce conditii se acorda indemnizatii pentru posturile de conducere?

Mai multe articole despre post conducere sporuri

ARTICOLE SIMILARE

In ce conditii se acorda indemnizatii pentru posturile de conducere?

Mai multe articole despre post conducere reglementari
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]