SSM: Cerintele minime pentru asigurarea protectiei angajatilor impotriva riscurilor agentilor chimici

cerinte minime ssmagenti chimici ssmmunca agenti chimici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Normele de securitate si sanatate in munca ar trebui tratate cu mare seriozitate de catre orice angajator, in special daca acesta are in subordine angajati care lucreaza in conditii deosebite de munca.

 
 
 
De exemplu, personalul care se expune riscurilor legate de prezenta agentilor chimici periculosi, acestia trebuie sa se protejeze de eventualele evenimente/accidente de munca, cu mai multa rigurozitate.


 
 
Deci, ce ar trebuie sa stie angajatii care lucreaza in astfel de medii nocive? Care sunt reglementarile legislative in acest sens?


 
 
"Care lege (articol) spune exact ca angajatorul trebuie sa limiteze numarul personalului expus la agenti chimici (periculosi) la minimum posibil (de ex. prin automatizarea operatiilor sau limitarea accesului in zonele periculoase)?", intrebare PortalSSM.ro

 
 
 
Vom specifica inca de la bun inceput ca cerintele minime de securitate si sanatate in munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici sunt aprobate prin HG nr. 1218/2006. 
 



 
Totodata, angajatorii trebuie sa stie si ca aceste cerinte minime se aplica in cazul in care agentii chimici periculosi sunt prezenti sau pot fi prezenti la locul de munca.


 
Ce este un agent chimic periculos?


 
 
Este considerat ca agentul chimic periculos este reprezentat de orice agent chimic care intruneste criteriile pentru clasificarea ca periculos in oricare dintre clasele de pericol fizic si/sau pentru sanatate prevazute in Regulamentul (CE) nr. 1.272/2008 al Parlamentului European si al Consiliului privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor.
 

 
 
Asadar, angajatorul este OBLIGAT sa ia toate masurile necesare de eliminare sau de reducere la minimum a riscurilor atunci cand exista agenti chimici periculosi. Aceste prevederi sunt precizate la art. 17 din HG nr. 1.218/2006, iar angajatorul trebuie sa: 

 
 
a) sa proiecteze si sa organizeze sistemele de lucru la locul de munca;
b) sa doteze lucratorii cu echipament corespunzator pentru lucrul cu agentii chimici;
c) sa reduca la minimum numarul de lucratori expusi sau care pot fi expusi;


 
....mai multe poti citi pe PortalSSM


 
 
ATENTIE: Angajatii expusi la agenti chimici periculosi trebuie sa realizeze o supraveghere medicala adecvata, tinand cont de prevederile  HG nr. 355/2007.
 



 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cerinte minime ssmagenti chimici ssmmunca agenti chimici

Data aparitiei: 23 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: Cerintele minime pentru asigurarea protectiei angajatilor impotriva riscurilor agentilor chimici Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]