Vesti bune pentru angajatori si someri: masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca vor fi mai atractive

angajatori someri beneficiibeneficii angajatoribeneficii someri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cei care angajeaza absolventi si anumite categorii de someri primesc subventii incepand cu data de 3 decembrie 2016.
 
In acest context, angajatorii primesc lunar suma de 900 de lei, timp de un an, pentru fiecare persoana angajata, apartinand anumitor categorii. Pentru cei care incadreaza persoane cu handicap suma de 900 de lei va fi primita lunar, pe o perioada de 18 luni.

 
Pentru a se putea aplica aceste noi prevederi, in data de 10 ianuarie 2017 s-a hotarat reactualizarea Legii nr. 76/2002, referitoare la somaj si la stimularea ocuparii fortei de munca, prin HG  nr. 885/2016.

 
 
De asemenea, HG nr. 885/2016 modifica si completeaza Procedurile privind accesul la masurile pentru stimularea ocuparii fortei de munca, modalitatile de finantare si instructiunile de implementare a acestora, aprobate prin HG nr. 377/2002, aceasta intrand in vigoare de la data publicarii de 6 decembrie 2016, de cand a fost publicata in Monitorul Oficial.
 
 
In cazul angajatorilor care vor incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant, este demn de mentionat ca acestia trebuie sa incheie cu agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca o conventie care sa ateste acest fapt, in termenul de 12 luni de la data absolvirii studiilor de catre respectiva persoana.
 
 
Aceste fapte au fost mentionate in cadrul unui comunicat de presa al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) care precizeaza ca prin modificarile aduse Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si al ocuparii fortei de munca sunt introduse noi servicii acordate somerilor, creste cuantumul primelor de mobilitate si se modifica modalitatea de acordare a acestora, este introdusa prima de activare si cresc subventiile acordate agentilor economici pentru angajarea somerilor.

 
 
Pentru a afla mai multe despre facilitatile de care vor beneficia anagajatorii si somerii citeste mai multe AICI >>>

 
 
Astfel, cele doua categorii de beneficiari ai serviciilor oferite de ANOFM vor fi incurajati, pentru ca procesele de angajare sa decurga cat mai bine, scopul fiind ca somerii sa isi gaseasca locuri de munca, iar angajatorii care le dau o sansa sa beneficieze de anumite facilitati.



 
De exemplu, angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in varsta de peste 45 de ani, persoane cu dizabilitati, someri de lunga durata, tineri NEET sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma in cuantum de 900 lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.


 
 
Aceste prevederi vor intra in vigoare in cursul lunii decembrie, anul curent, dupa aprobarea proiectului de Hotarare de Guvern pentru modificarea Normelor de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.



 
In acest moment, documentul se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, Familei si Protectiei Sociale, pana in data de 23 noiembrie 2016.


 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajatori someri beneficiibeneficii angajatoribeneficii someri

Data aparitiei: 13 Ianuarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vesti bune pentru angajatori si someri: masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca vor fi mai atractive Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]