Obiectivul intalnirii a fost evaluarea masurilor intreprinse ca urmare a reuniunii de lucru a reprezentantilor Guvernului Romaniei cu cei ai Comisiei Europene de la Bruxelles, in perioada 23-24 februarie 2015, privind Programul Operational Regional 2014 - 2020.
„Imbunatatirea calitatii asistentei sociale din Romania cu ajutorul fondurilor europene constituie o prioritate a guvernului Ponta, iar noul Program Operational Regional este mult mai performant in comparatie cu programul precedent. Vorbim aici de criterii de preformanta mai clare, de adaptarea si flexibilizarea unor directii de actiune in functie de indeplinirea unor obiective intermediare si de grupuri tinta mult mai bine definite”, a declarat ministrul Muncii.
Comisarul european: “Sunt multumita de progresul inregistrat de la ultima noastra intalnire cu privire la planificarea utilizarii fondurilor europene in perioada 2014-2020. Programul Operational Regional va creste disponibilitatea si calitatea asistentei sociale pentru 75 000 de copii abandonati, 10 000 de persoane cu dizabilitati si mai mult de 62 000 de persoane varstnice”, a afirmat comisarul european, Corina Cretu.
In urmatoare perioada se doreste inchiderea a 50 de centre rezidentiale de tip clasic pentru copii in paralel cu reabilitatea/ constructia/ modernizarea unor centre si dotarea a cca 100 de case de tip familial.
Mai mult, in viitorul apropiat se urmareste si constructia/ reabilitarea/ modernizarea si dotarea a 43 de locuinte protejate/ casute de tip familial pentru persoanele cu dizabilitati.
Portal Codul Muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Pentru anul 2018 sunt prevazute 14 locuinte protejate si inca 29 pentru anul 2023, precum si 150 de centre de zi, din care 50 pana in 2018 si 100 pana in 2023.
Sursa: Ministerul Muncii