Mai mult, memoriul tine cont si de recuperarea drepturilor restante pe cel putin ultimii 3 ani.
Decizia are la baza faptul ca la nivel european, medicii care lucreaza in spitalele publice si efectueaza garzi au dreptul legal de a primi spor de noapte, conform comunicatului transmis de Federatia "Solidaritatea Sanitara", confirma Agerpres.
Conform institutiei, sporul de noapte trebuie acordat medicilor atat pentru orele de garda desfasurate in timpul programului normal de lucru, cat si pentru cele suplimentare.
Solidaritatea Sanitara afirma ca daca aceasta situatie nu va si solutionata, atunci se vor declansa actiuni in instanta si se vor cere aceste sporuri pentru si recuperarea sumelor datorate cu acest titlu cel putin pe ultimii 3 ani.
Analizand prevederile legale aplicabile garzilor medicilor raportat la cadrul legal al Uniunii Europene, expertii Federatiei Solidaritatea Sanitara din Romania au constatat ca medicii care lucreaza in spitalele publice si efectueaza garzi au dreptul de a beneficia de sporul de noapte pentru orele de garda, in prezent fiind privati de acordarea acestui drept legal. Sporul de noapte trebuie acordat medicilor atat pentru orele de garda desfasurate in cadrul programului normal de lucru cat si pentru orele de garda ce au caracterul de ore suplimentare, se precizeaza in comunicat.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Legis Plus Legislatia Muncii
sursa: Agerpres, CostelGilca.ro