Legea salarizarii unitare: discriminari intre judecatori si procurori

legea salarizarii unitarediscriminari salarialesalarii procurori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea salarizarii unitare continua sa creeze subiecte de discutie, in contextul in care s-au constatat discriminari de natura salariala intre profesiile de judecator si procuror.

Aceste fapt este sustinult de Asociatia Procurorilor din Romania (APR) care a adresat memorii Ministerului Muncii si Ministerului Justitiei, cu observatii detaliate cu privire la articolele din proiectul Legii — cadru.

Asociatia Procurorilor, intr-un comunicat de presa:
"Discriminarile sunt de neinteles si de neacceptat in conditiile in care nicaieri in cuprinsul legii, nici in dispozitiile generale si nici in dispozitiile specifice familiei ocupationale — Justitie, nu se regaseste vreo motivare cu privire la aplicarea diferita a coeficientilor de salarizare incepand cu momentul in care auditorii de justitie devin magistrati procurori sau judecatori. Pe langa discriminarile de natura salariala, proiectul de lege mai cuprinde inca o dispozitie discriminatorie intre magistrati, in sensul ca se considera vechime in functia de judecator doar perioada in care magistratul a indeplinit functia de judecator, iar vechime in functia de procuror doar perioada in care magistratul a indeplinit functia de procuror. Aceasta dispozitie afecteaza drepturile tuturor magistratilor, intrucat vechimea in magistratura a fost si este recunoscuta magistratilor judecatori si procurori de la momentul intrarii acestora in profesie."

Asociatia considera ca aplicarea acestei dispozitii judecatorilor care au trecut procurori sau procurorilor care au trecut judecatori ar putea afecta drepturile acestora.

"Discriminarea care apare in proiectul de lege contravine dispozitiilor constitutionale si jurisprudentei Curtii Constitutionale care a statuat ca principiul constitutional al egalitatii de drepturi se traduce prin reglementarea si aplicarea unui tratament juridic similar unor subiecte de drept aflate in situatii juridice similare", mai sustine comunicatul transmis de APR, conform Agerpres.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii unitarediscriminari salarialesalarii procurori

Data aparitiei: 14 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea salarizarii unitare: discriminari intre judecatori si procurori Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]