Cum se desfasoara un control in domeniul PSI?

control in domeniul PSIControlul colectiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controalele se executa, de regula, in comun, respectiv prevenirea incendiilor si protectia civila.

Personalul care executa actiuni de control isi face cunoscuta calitatea prin legitimatia de serviciu si de control, precum si prin ordinul de serviciu/misiune.

INFO
Legitimatiile de control nominale pentru inspectorii de prevenire se emit de catre inspectorul general si au forma din modelul prezentat in anexa nr. 2 la Regulamentul de planificare, organizare, pregatire si desfasurare a activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta, aprobat prin Ordinul nr. 1474/2006 emis de ministrul administratiei si internelor si publicat in M.Of. nr. 885 din 31.10.2006.

Controlul se inregistreaza in registrul unic al operatorului economic verificat, respectiv, dupa caz, intr-un registru special al institutiei controlate.

Controalele se finalizeaza, in functie de tipul lor, astfel:

Controlul de fond si cel tematic se finalizeaza cu un proces-verbal de control.
 
INFO
Modelul de proces-verbal de control pentru operatorii economici si institutiile publice se regaseste in anexa nr. 8 la Regulamentul de planificare, organizare, pregatire si desfasurare a activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta, aprobat prin Ordinul nr. 1474/2006 emis de ministrul administratiei si internelor si publicat in M.Of. nr. 885 din 31.10.2006.

Modelele de procese-verbale pentru controalele executate la unitatile de proiectare pentru verificarea proiectelor, la obiective de investitii si organizari de santier se regasesc in anexele nr. 13 si 14 la Regulamentul de planificare, organizare, pregatire si desfasurare a activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta, aprobat prin Ordinul nr. 1474/2006 emis de ministrul administratiei si internelor si publicat in M.Of. nr. 885 din 31.10.2006.

Controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase se finalizeaza cu un raport de inspectie.

INFO
Modelul de raport de inspectie pentru obiectivele care desfasoara activitati ce prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase se regaseste in anexa nr. 12 la Regulamentul de planificare, organizare, pregatire si desfasurare a activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta, aprobat prin Ordinul nr. 1474/2006 emis de ministrul administratiei si internelor si publicat in M.Of. nr. 885 din 31.10.2006.

Controlul colectiv se finalizeaza prin documentul prevazut in reglementarile specifice.

In cazul in care se constata contraventii prevazute de actele normative in vigoare si se aplica sanctiuni contraventionale persoanelor fizice si juridice vinovate de savârsirea acestora, se va completa un proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. El trebuie sa consemneze toate datele prevazute de reglementarile in domeniu si sa fie insotit de dovada de indeplinire a procedurii de comunicare a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor si de instiintarea de plata.

INFO
Modelul de proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor se regaseste in anexa la Ordinul nr. 217/2007 privind modificarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 1.474/2006 pentru aprobarea Regulamentului de planificare, organizare, pregatire si desfasurare a activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta emis de ministrul administratiei si publicat in M.Of. nr. 382 din 06.06.2007.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
control in domeniul PSIControlul colectiv

Data aparitiei: 26 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum se desfasoara un control in domeniul PSI? Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


    Descarca GRATUIT
    “Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

    exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
    Rentrop ∧ Straton

     

     

    Atentie la Controalele ITM!

    Descarcati gratuit Raportul Special

    "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
    Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


     

     

     
     
     



     
    Atentie la Controalele ITM!
    Descarcati gratuit Raportul Special

    "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
    [x]