Vinovatul sa raspunda: infectarea cu E.coli provocata de fanul grecesc

04 Iulie 2011
04 Iulie 2011
bacteria E.colischindufsiguranta alimentelorfan grecesc
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform ultimelor date facute publice de catre autoritatile europene in domeniul sigurantei alimentare, potentialul vinovat in cazul contaminarii cu E.coli in Franta si Germania ar putea sa fie fanul grecesc, cunoscut si sub numele de schinduf.

Un comunicat ANSVSA mentioneaza ca Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) si Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) au ajuns la concluzia comuna ca germenii plantei schinduf au produs, cel mai probabil, declansarea celor doua focare de contaminare cu E.coli.

In general, aceasta planta este folosita ca nutret pentru vite, dar este folosita si in prepararea alimentelor sau in medicina. In Asia planta este utilizata drept condiment sau sub forma de germeni incoltiti, pentru salate.

In contextul dat, autoritatile recomanda evitarea consumului de germeni de plante sau seminte incoltite in forma cruda, semintele de schinduf fiind adeseori consumate in amestecuri de salate. Atat in cazurile de imbolnavire din Germania, cat si in cazul celor depistate in Franta, in urma testarii pacientilor in cauza, a fost identificata si confirmata tulpina de E.coli  O104:H4.

Ancheta se bazeaza pe mai multe etape si priveste puncte precum identificarea sursei de contaminare, trasabilitatea alimentelor suspicionate, avertizarea medicilor si recomandari pentru populatie.

In acest moment, ancheta pentru finalizarea anchetei continua prin colaborarea dintre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor, Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, Comisia Europeana, autoritatile competente din Statele Membre si Organizatia Mondiala a Sanatatii. In paralel, se face uz de Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, ca metoda eficienta pentru schimbul rapid de informatii.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]