Vinovatul sa raspunda: infectarea cu E.coli provocata de fanul grecesc

bacteria E.colischindufsiguranta alimentelorfan grecesc
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform ultimelor date facute publice de catre autoritatile europene in domeniul sigurantei alimentare, potentialul vinovat in cazul contaminarii cu E.coli in Franta si Germania ar putea sa fie fanul grecesc, cunoscut si sub numele de schinduf.

Un comunicat ANSVSA mentioneaza ca Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) si Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) au ajuns la concluzia comuna ca germenii plantei schinduf au produs, cel mai probabil, declansarea celor doua focare de contaminare cu E.coli.

In general, aceasta planta este folosita ca nutret pentru vite, dar este folosita si in prepararea alimentelor sau in medicina. In Asia planta este utilizata drept condiment sau sub forma de germeni incoltiti, pentru salate.

In contextul dat, autoritatile recomanda evitarea consumului de germeni de plante sau seminte incoltite in forma cruda, semintele de schinduf fiind adeseori consumate in amestecuri de salate. Atat in cazurile de imbolnavire din Germania, cat si in cazul celor depistate in Franta, in urma testarii pacientilor in cauza, a fost identificata si confirmata tulpina de E.coli  O104:H4.

Ancheta se bazeaza pe mai multe etape si priveste puncte precum identificarea sursei de contaminare, trasabilitatea alimentelor suspicionate, avertizarea medicilor si recomandari pentru populatie.

In acest moment, ancheta pentru finalizarea anchetei continua prin colaborarea dintre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor, Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, Comisia Europeana, autoritatile competente din Statele Membre si Organizatia Mondiala a Sanatatii. In paralel, se face uz de Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, ca metoda eficienta pentru schimbul rapid de informatii.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada!
Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Scapati instantaneu de stresul
intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea pe stick „Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz” gasiti TOT!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bacteria E.colischindufsiguranta alimentelorfan grecesc

Data aparitiei: 04 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vinovatul sa raspunda: infectarea cu E.coli provocata de fanul grecesc Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]