Romanii incep sa opteze din ce in ce mai des pentru platirea unei asigurari de viata, astfel incat urmasii lor sa poata beneficia de o suma de bani considerabila, dupa decesul platitorului.
Concret, indemnizatiile brute platite romanilor in baza politelor de asigurari de viata, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1,8 miliarde de lei.
Asigurare de viata in Romania
Aceste informatii au fost puse la dispozitie de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), citate de
Agerpres:
"Romanii au beneficiat in 2022, mai mult decat oricand in ultimii ani, de protectia financiara oferita de asigurarile de viata. Astfel, indemnizatiile brute platite romanilor in baza acestor polite, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1,8 miliarde de lei. Cu toate acestea, deficitul de protectie al romanilor este inca la o valoare ridicata, de peste 620 miliarde de lei. Practic, diferenta dintre resursele financiare necesare si cele disponibile la un moment dat intr-o familie pentru a mentine standardul de viata in cazul producerii unui eveniment neprevazut este una semnificativa", conform comunicatului UNSAR.
Asigurarea de viata este unul dintre instrumentele utilizate de un numar mare de state in aplicarea politicii lor sociale. Majoritatea membrilor OECD, precum si o buna parte dintre statele membre ale Uniunii Europene, stimuleaza prin mijloace fiscale dezvoltarea pietei asigurarilor de viata.
"Romanii incep sa beneficieze din ce in ce mai mult de avantajele asigurarilor de viata, inclusiv ale celor care ne ajuta sa economisim sau sa investim. Pe langa protectia oferita familiilor in cazul unor evenimente nefericite, asigurarile de viata pot contribui si la cresterea sigurantei noastre financiare", concluzioneaza UNSAR.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Aplicarea facilitatilor in sectorul constructiiIntrebare: O societate desfasoara activitate conform codului CAEN 4120 a Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. In anul 2019 societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 5.083.954 lei, din care cifra de afaceri aferenta constructiilor este de 3.859.577 lei. In acest caz, in anul 2019 cifra de afaceri din constructii este inferioara pragului de 80% din cifra de afaceri (4.067.163 lei). In anul 2020, intrucat in anul precedent societatea nu a indeplinit conditiile, activitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatii privind stabilirea drepturilor salarialeIntrebare: O societate cu obiect de activitate Restaurante 5611, desfasoara activitatea in zile lucratoare si in weekend si salariatii primesc spor de weekend proportional cu perioada lucrata conform CIM. La intocmirea pontajului de catre administratorul restaurantului, exista situatia in care un salariat a efectuat doar 18 zile din numarul de zile lucratoare din luna respectiva, exemplu 21 zile lucratoare in acea luna. Administratorul restaurantului doreste sa plateasca salariu de baza intreg (salariu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<