Proiect MF: indemnizatia de doctorat sa se acorde doar celor care isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detin titlul

indemnizatia de doctoratmodificare art. 14 Legea-cadru nr. 153/2017indemnizatie doctor stiintific
Proiect MF: indemnizatia de doctorat sa se acorde doar celor care isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detin titlul
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti mai putin bune pentru angajatii care detin titlul stiintific de doctor, conform unui proiect publicat recent pe site-ul Ministerului Finantelor.
 
Proiectul propune ca doar cei care isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detin titlul si daca au prevazute in fisa postului atributii care sa permita verificarea lunara a modului in care activitatea este valorificata in mod suplimentar, sa primeasca indemnizatie pentru titlul stiintific.
 

Indemnizatia de doctor stiintific

Daca legea se va schimba, va avea urmatorul continut:
 
"Art. V – Alineatul (1) al articolului 14 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
 ”(1) Personalul care detine titlul stiintific de doctor beneficiaza de o indemnizatie pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care se acorda lunar numai daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detine titlul si daca are prevazute in fisa postului un set de atributii obiective si cuantificabile care sa permita verificarea lunara a modului in care activitatea acestuia este valorificata in mod suplimentar. Cuantumul salarial al acestei indemnizatii nu se ia in calcul la determinarea limitei sporurilor, compensatiilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor prevazuta la art. 25.” 
 
(...)
 
Precizam si ca in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, conducatorii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si subordonare, au obligatia de a dispune modificarea fiselor de post, in conditiile art.V.
 
"Indemnizatia in discutie face parte din categoria drepturilor salariale suplimentare, iar ratiunea acordarii acestei indemnizatii este incurajarea personalului platit din fonduri publice de a participa activ in viata stiintifica, de a-si perfectiona cunostintele intr-un domeniu dat si de a-si imbunatati performantele profesionale la locul de munca (Decizia CC nr.695/2019",  se mentioneaza in proiectul de Ordonanta de urgenta.
 
 

Cine beneficiaza de o indemnizatie lunara pentru titlul stiintific de doctor?
 

Va reamintim ca, potrivit expunerii de motive, in prezent, potrivit prevederilor art. 14 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, personalul din sectorul bugetar beneficiaza de o indemnizatie lunara pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
 
a) detine titlul stiintific de doctor 
b) isi desfasoara activitatea in domeniul in care a obtinut respectivul titlu. 
 
Aceasta ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative sustine obligatia Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetara in mod prudent pentru a gestiona resursele si obligatiile bugetare, precum si riscurile fiscale de o maniera care sa asigure sustenabilitatea pozitiei fiscale pe termen mediu si lung, precum si predictibilitatea politicii fiscal-bugetare pe termen mediu, in scopul mentinerii stabilitatii macroeconomice. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatia de doctoratmodificare art. 14 Legea-cadru nr. 153/2017indemnizatie doctor stiintific

Data aparitiei: 09 Mai 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiect MF: indemnizatia de doctorat sa se acorde doar celor care isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detin titlul Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]