"Suntem o societate comerciala cu capital majoritar de stat. Ce intelegem prin persoane cu functii de conducere care au obligatia de a depune declaratia de avere si pana la ce nivel se coboara dupa directorul general?"
Raspunsul specialistilor:
Potrivit art. 1 alin.(1) pct. 34 din Legea 176/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia declararii averii si intereselor membrii consiliilor de administratie, ai consiliilor de conducere sau ai consiliilor de supraveghere, precum si persoanele care detin functii de conducere in cadrul regiilor autonome de interes national sau local, companiilor si societatilor nationale sau, dupa caz, societatilor comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar sau semnificativ.
La art. 2 din Legea 115/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca presedintele Romaniei, deputatii, senatorii, membrii Guvernului, secretarii si subsecretarii de stat, precum si cei asimilati acestora, magistratii, consilierii judeteni si locali, primarii, functionarii publici care isi desfasoara activitatea in cadrul autoritatilor publice centrale ori locale, membrii consiliilor de administratie si persoanele care detin functii de conducere, de la directori, inclusiv, in sus, in cadrul regiilor autonome de interes national sau local, societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, Fondului Proprietatii de Stat, Bancii Nationale a Romaniei, bancilor cu capital de stat, total sau majoritar, au obligatia sa-si declare averea, in conditiile prezentei legi.
Prin urmare, avand in vedere ca potrivit art. 32 din Legea 176/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, dispozitiile acestei legi se completeaza cu cu cele ale Legii 115/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, in opinia noastra, nivelul functiei de conducere de la care legiuitorul a instituit aceasta obligatie a declararii averii si intereselor este in cadrul societatilor comerciale cu capital majoritar de stat functia de director.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Termenul pentru recuperarea indemnizatiilor medicale. PrescriptieIntrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Date incetare CIMIntrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<