OUG nr.36/2022 - indemnizatii pentru salariatii afectati de conflictul armat din Ucraina. MODEL cerere

OUG nr.36/2022salariati conflict armat ucrainaindemnizatie salariati afectate de criza din ucraina
OUG nr.36/2022 - indemnizatii pentru salariatii afectati de conflictul armat din Ucraina. MODEL cerere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va aducem la cunostinta ca Ordinul nr. 705/2022 al ministrului muncii si solidaritatii sociale pentru aprobarea modelului documentelor prevazute la art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022 privind stabilirea unor masuri de protectie sociala a salariatilor in contextul conflictului armat din Ucraina, precum si ca urmare a sanctiunilor internationale aplicate Federatiei Ruse si Belarusului a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 404 din 27 aprilie 2022.
 
Concret, vorbim despre aprobarea modelului cererii pentru indemnizatii, oferite salariatilor afectati de conflictul armat din Ucraina.
 
"Art. 1. — Se aproba modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei persoanelor care urmeaza sa beneficieze de plata indemnizatiei prevazute la art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022 privind stabilirea unor masuri de protectie sociala a salariatilor in contextul conflictului armat din Ucraina, precum si ca urmare a sanctiunilor internationale aplicate Federatiei Ruse si Belarusului, prevazute in anexele nr. 1—3 care fac parte integranta din prezentul ordin.
 
 
Anexa nr. 1
 
Angajator ...............................................................
Adresa sediu social ...............................................
CUI/CIF .................................................................
Cont nr. *) ..............................................................
*) Se va completa in mod corespunzator, dupa cum urmeaza:
Telefon ..................................................................
E-mail ...................................................................
Catre Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a Judetului ................/Municipiului Bucuresti
 
CERERE
 
Subsemnatul/(a), ..................................., in calitate de administrator/reprezentant legal al angajatorului .............................., cu sediul social in localitatea ......................, str. .............................. nr. ......., judetul ............................ ...................../sectorul ........, va solicit plata contravalorii indemnizatiei prevazute la art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022 privind stabilirea unor masuri de protectie sociala a salariatilor in contextul conflictului armat din Ucraina, precum si ca urmare a sanctiunilor internationale aplicate Federatiei Ruse si Belarusului, pentru un numar de ......... persoane, in suma totala de .................. lei, aferenta perioadei .......................... .
Anexez prezentei lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de indemnizatie, precum si:**)
**) Se va bifa in mod corespunzator.
[ ] declaratie pe propria raspundere din care reiese faptul ca angajatorul a fost afectat in mod direct sau indirect de imposibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale cu operatori economici din Ucraina, Federatia Rusa si Belarus, ca urmare a efectelor generate de conflictul armat din Ucraina;
[ ] copia ordinului de blocare a fondurilor sau resurselor economice in domeniul sanctiunilor internationale, emis de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Totodata, cunoscand prevederile art. 326 cu privire la falsul in declaratii din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, prin prezenta declar pe propria raspundere ca:
– angajatorul nu face parte din categoria institutiilor si autoritatilor publice, astfel cum sunt acestea definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si la art. 2 alin. (1) pct. 5 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare;
– angajatorul, la data prezentei, nu se afla in faliment, dizolvare, lichidare, nu are activitatile suspendate sau nu are restrictii impuse asupra acestora, din alte motive decat cele prevazute la art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022.
Numele si prenumele administratorului/reprezentantului legal (in clar) ..........................
 
Semnatura ................................
Data ......................
 
 
– angajatorii prevazuti la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022 completeaza contul deschis la institutia de credit;
– angajatorii prevazuti la art. 2 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022 completeaza contul distinct de disponibil cu afectatiune speciala ce nu poate fi supus executarii silite, deschis la Trezoreria Statului.
 
 
Anexa nr. 2
 
DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE
 
Subsemnatul/(a), ................................, in calitate de administrator/reprezentant legal al angajatorului ........................, CUI/CIF ........................, cu sediul social in localitatea ......................., str. ........................ nr. ......, judetul .................../sectorul ....., cunoscand prevederile art. 326 cu privire la falsul in declaratii din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, declar pe propria raspundere ca^1):
Activitatea ....................................., cod CAEN ......................, pe care o desfasor in localitatea/localitatile ......................., judetul/judetele ......................................, este^2) ......................................., iar contractele individuale de munca ale salariatilor implicati in aceasta activitate sunt suspendate temporar potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, intrucat:^3)
[ ] angajatorul, ca urmare a efectelor generate de conflictul armat din Ucraina, se afla in imposibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale cu^4):
– operatorul economic ........................, cu sediul in localitatea ........................., str. ..................... nr. ......., tara ................., care desfasoara, cu respectarea legislatiei din ...........................^5), activitati de: ^6) ..........................................;
[ ] angajatorul are relatii contractuale cu:^7)
– angajatorul ........................, CUI/CIF .........................., cu sediul social in localitatea ......................., str. ........................... nr. ......., judetul ......................../sectorul ........, iar acesta, ca urmare a efectelor generate de conflictul armat din Ucraina, se afla in imposibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale cu^4):
– operatorul economic ........................, cu sediul in localitatea ......................., str. ........................ nr. ......., tara ................, care desfasoara, cu respectarea legislatiei din ........................^5), activitati de: ^6) .............................................,
si
incasarile in suma de ........................... lei realizate in luna ........................... 2022 pentru care se solicita indemnizatia prevazuta la art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022 privind stabilirea unor masuri de protectie sociala a salariatilor in contextul conflictului armat din Ucraina, precum si ca urmare a sanctiunilor internationale aplicate Federatiei Ruse si Belarusului s-au diminuat cu ..........% fata de incasarile realizate in luna ...........................^8) din anul .........., in suma de ........................... lei.
Anexez prezentei balanta de venituri si cheltuieli aferenta lunii......................... 2022 pentru care se solicita indemnizatia prevazuta la art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2022, precum si balanta de venituri si cheltuieli la care se raporteaza diminuarea.
Numele si prenumele administratorului/reprezentantului legal (in clar) ..........................
 
Semnatura ................................
Data ......................
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG nr.36/2022salariati conflict armat ucrainaindemnizatie salariati afectate de criza din ucraina

Data aparitiei: 29 Aprilie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

OUG nr.36/2022 - indemnizatii pentru salariatii afectati de conflictul armat din Ucraina. MODEL cerere Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]