Ordinul nr. 578/2006. Tipurile de DESEURI ce pot fi predate in mod legal angajatilor

Ordinul nr. 578/2006tipuri deseuri predate angajatilordeseuri lemn
Ordinul nr. 578/2006. Tipurile de DESEURI ce pot fi predate in mod legal angajatilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va readucem aminte ca referitor la tipurile de deseuri ce pot fi predate in mod legal angajatilor si actele necesare pentru a demonstra aceste operatiuni in vederea conformarii privind taxele si contributiile catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).
 
Conform Ordinului nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Ce fel de deseuri pot fi date catre salariati?
 
"Ce fel de deseuri se pot da catre salariati - care sunt actele pe care trebuie sa le emitem; - ce taxe trebuie platite catre Administratia Fondului pentru Mediu, conform OUG 50/2019. Prin aceasta ordonanta se impune plata taxei se 2% pentru toate deseurile pentru care se primesc bani, respectiv: la articolul 9 alineatul (1), literele a), l), p)i q) din Legea 249/ 2015 ( ce modifica OUG 196/2006) se modifica vor avea urmtorul cuprins: o contribuie de 2% din veniturile realizate din vnzarea deeurilor, obinute de ctre deintorul deeurilor, persoan fizic sau juridic. Sumele se rein la surs de ctre operatorii economici care desfoar activiti de colectare i/sau valorificare a deeurilor, care au obligaia s le vireze la Fondul pentru mediu; Vreau sa stiu daca aceasta taxa se aplica deseurilor date catre salariati si cine trebuie sa plateasca aceste taxe: salariati sau Can Pack Romania? - daca se pot da deseurice fel de deseuri se pot da catre salariati?"
 
 
Raspunsul specialistilor:
 
Conform Ordinului nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare: 
 
Art. 23. -    Operatorii economici prevazuti la art. 21 care realizeaza in mod individual obiectivele anuale de valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie a deseurilor de ambalaje, conform prevederilor art. 16 alin. (5) lit.a) din Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaj sunt obligati sa stabileasca lunar si sa detina situatii, intocmite in baza documentelor  financiar-contabile si a documentelor justificative, pe fiecare tip de material, pentru: e) cantitatile de deseuri de ambalaje din lemn, incredintate persoanelor fizice drept combustibil alternativ la lemnele pentru foc.
 
 
Art. 24. -   Pentru a fi luate in calcul la indeplinirea in mod individual a obiectivelor de valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie este obligatoriu ca deseurile de ambalaje generate din activitatea proprie, inclusiv cele returnate de la beneficiari, sa fie inregistrate in evidentele contabile in conturi de stocuri distincte, la o valoare justa, iar evidenta gestiunii deseurilor de ambalaje sa se efectueze cu respectarea  prevederilor Deciziei 2000/532/CE de inlocuire a Deciziei 94/3/CE de stabilire a unei liste de deseuri in temeiul articolului1 litera (a) din Directiva 75/442/CEE a Consiliului privind deseurile si a Directivei 94/904/CE a Consiliului de stabilire a unei liste de deseuri periculoase in temeiul articolului 1 alineatul (4) din Directiva 91/689/CEE a Consiliului privind deseurile periculoase. 
 
Referitor la contributia de 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica, OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si actualizarile ulterioare, precizeaza ca sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor, care au obligatia sa le vireze la Fondul pentru mediu. 
 
Intrucat in cazul dvs. deseurile de ambalaje din lemn nu sunt predate unui colector/valorificator autorizat, intelegem faptul ca in situatia in care obtineti venituri din vanzarea acestora catre angajati, aceasta contributie trebuie virata catre AFM de catre firma dvs.
 
 
Sursa: Emediu
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordinul nr. 578/2006tipuri deseuri predate angajatilordeseuri lemn

Data aparitiei: 04 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ordinul nr. 578/2006. Tipurile de DESEURI ce pot fi predate in mod legal angajatilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]