Ordinul nr. 578/2006. Tipurile de DESEURI ce pot fi predate in mod legal angajatilor

Ordinul nr. 578/2006tipuri deseuri predate angajatilordeseuri lemn
Ordinul nr. 578/2006. Tipurile de DESEURI ce pot fi predate in mod legal angajatilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va readucem aminte ca referitor la tipurile de deseuri ce pot fi predate in mod legal angajatilor si actele necesare pentru a demonstra aceste operatiuni in vederea conformarii privind taxele si contributiile catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).
 
Conform Ordinului nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Ce fel de deseuri pot fi date catre salariati?
 
"Ce fel de deseuri se pot da catre salariati - care sunt actele pe care trebuie sa le emitem; - ce taxe trebuie platite catre Administratia Fondului pentru Mediu, conform OUG 50/2019. Prin aceasta ordonanta se impune plata taxei se 2% pentru toate deseurile pentru care se primesc bani, respectiv: la articolul 9 alineatul (1), literele a), l), p)i q) din Legea 249/ 2015 ( ce modifica OUG 196/2006) se modifica vor avea urmtorul cuprins: o contribuie de 2% din veniturile realizate din vnzarea deeurilor, obinute de ctre deintorul deeurilor, persoan fizic sau juridic. Sumele se rein la surs de ctre operatorii economici care desfoar activiti de colectare i/sau valorificare a deeurilor, care au obligaia s le vireze la Fondul pentru mediu; Vreau sa stiu daca aceasta taxa se aplica deseurilor date catre salariati si cine trebuie sa plateasca aceste taxe: salariati sau Can Pack Romania? - daca se pot da deseurice fel de deseuri se pot da catre salariati?"
 
 
Raspunsul specialistilor:
 
Conform Ordinului nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare: 
 
Art. 23. -    Operatorii economici prevazuti la art. 21 care realizeaza in mod individual obiectivele anuale de valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie a deseurilor de ambalaje, conform prevederilor art. 16 alin. (5) lit.a) din Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaj sunt obligati sa stabileasca lunar si sa detina situatii, intocmite in baza documentelor  financiar-contabile si a documentelor justificative, pe fiecare tip de material, pentru: e) cantitatile de deseuri de ambalaje din lemn, incredintate persoanelor fizice drept combustibil alternativ la lemnele pentru foc.
 
 
Art. 24. -   Pentru a fi luate in calcul la indeplinirea in mod individual a obiectivelor de valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie este obligatoriu ca deseurile de ambalaje generate din activitatea proprie, inclusiv cele returnate de la beneficiari, sa fie inregistrate in evidentele contabile in conturi de stocuri distincte, la o valoare justa, iar evidenta gestiunii deseurilor de ambalaje sa se efectueze cu respectarea  prevederilor Deciziei 2000/532/CE de inlocuire a Deciziei 94/3/CE de stabilire a unei liste de deseuri in temeiul articolului1 litera (a) din Directiva 75/442/CEE a Consiliului privind deseurile si a Directivei 94/904/CE a Consiliului de stabilire a unei liste de deseuri periculoase in temeiul articolului 1 alineatul (4) din Directiva 91/689/CEE a Consiliului privind deseurile periculoase. 
 
Referitor la contributia de 2% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor, obtinute de catre detinatorul deseurilor, persoana fizica sau juridica, OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si actualizarile ulterioare, precizeaza ca sumele se retin la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor, care au obligatia sa le vireze la Fondul pentru mediu. 
 
Intrucat in cazul dvs. deseurile de ambalaje din lemn nu sunt predate unui colector/valorificator autorizat, intelegem faptul ca in situatia in care obtineti venituri din vanzarea acestora catre angajati, aceasta contributie trebuie virata catre AFM de catre firma dvs.
 
 
Sursa: Emediu
 
 
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordinul nr. 578/2006tipuri deseuri predate angajatilordeseuri lemn

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 04 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Ordinul nr. 578/2006. Tipurile de DESEURI ce pot fi predate in mod legal angajatilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Kurzarbeit. Posibilitatea de a acorda salariatilor cadouri si bonusuriIntrebare: In luna decembrie 2021 aplicam programul kurzarbeit pentru 10 persoane, astfel ca timpul de lucru pentru acestia se reduce la 88 de ore din 176. Distribuirea este facuta astfel: in perioada 2-16 decembrie, 10 salariati sunt pe programul kurzarbeit, ceilalti 35 lucreaza normal. Urmatoarele 11 zile: 17 - 31 decembrie intreaga firma este in concediu de odihna. Cu ocazia Craciunului compania doreste sa acorde salariatilor si copiilor acestora tichete cadou in valoare de 150 lei de persoana (salariat...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Concediu medical. Venituri realizate si la alt angajator in ultimele 6 luni. Stabilirea bazei de calculIntrebare: Avem un salariat care a fost incadrat incepand cu 1 septembrie care are indeplinita conditia de stagiu pentru concediu medical. La vechiul angajator a avut salariul de incadrare de 4500 RON lunar pentru lunile mai la august 2021 inclusiv , dupa care la noi incepand cu 1 septembrie are salariu de incadrare de 8200 RON lunar. Care este baza de calcul a indemnizatiei de concediu medical acordat in luna noiembrie ac? Media se face tinand seama de salariul de incadrare la ultimul angajator sau se...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la documentele solicitate la controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor"
Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la documentele solicitate la controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]