Asociatia Romana a Magazinelor Online desfasoara un eveniment cu ocazia Zilei nationale a comertului electronic. Sunt aduse in discutie aspectele care au incurajat semnificativ vanzarile in ultimii doi ani si nu numai, in contextul crizei provocate de pandemie, dar si in contextul dezvoltarii comertului electronic.
Astfelm, din ce in ce mai multi oameni isi fac cumparaturile online, inclusiv pe cele pentru care mergeau inainte in mod obisnuit la hypermarket. Magazinele online, in schimb, isi deschid si showroom-uri sau spatii fizice de prezentare, atingand un prag de dezvoltare care le sustine aceste cheltuieli. Afacerile din Romania sunt astfel incurajate sa isi dezvolte servicii noi si produse in mediul online pentru a se dezvolta prin comertul electronic inclusiv in perioadele de criza.
"Pe fondul pandemiei Covid-19 si al recomandarilor transmise de autoritatile responsabile, o pondere semnificativa a romanilor a optat pentru platile electronice, in dauna utilizarii numerarului. Efectul s-a putut constata in cresterea insemnata a platilor digitale atat in comertul electronic, cat si a platii taxelor si impozitelor online, generand venituri considerabil mai mari la bugetul public central si local", precizeaza organizatorii evenimentului, potrivit Agerpres.
De asemenea, sunt analizate efectele masurilor luate de autoritati pentru a asigura un nivel de securitate cat mai ridicat al platilor electronice (ex: SCA) pentru cetateni.
O alta tema de discutie e reprezentata de incalzirea globala care reprezinta una din cele mai mari amenintari la adresa viitorului umanitatii. "In fata acesteia, cetateni si companii trebuie sa adoptam o atitudine responsabila si sa limitam pe cat de mult posibil impactul pe care il avem asupra mediului. Dezvoltarea sustenabila nu mai este o optiune, ci o necesitate", arata organizatorii, conform aceleiasi surse.
Printre invitatii la dezbatere se numarea Dan Vilceanu - ministrul Finantelor Publice (TBC), George Tuta - deputat, chestor al Camerei Deputatilor, Octavian Oprea - presedinte ADR, Teodor Georgescu - director general DGAF - ANAF, Raluca Micu - Sef serviciu, Serviciul de monitorizare a platilor si instrumentelor de plata BNR, Bogdan Patru - Head of Public Policy Romania si Croatia, Mastercard, Elena Gheorghe - country manager, PayU Romani si Barna Tanczos - ministrul Mediului, Apelor si Padurilor (TBC).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Varsta de pensionare. Data incetare CIMIntrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediu de odihna in functie de vechimeIntrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal (in zile lucratoare) pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor <<