Guvernul a aprobat recent o masura privind acordarea de vouchere pentru masa calda pentru persoanele varstnice, in valoarea de 180 lei/luna/tichet, si de vouchere pentru educatie in regim de after-school, in valoare de 200 lei/luna.
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a anuntat noile masuri la finalul sedintei de Guvern, precizand totodata ca voucherele pentru masa calda se vor repartiza in prima saptamana din luna decembrie si se vor da retroactiv, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie.
"Astfel, toti beneficiarii, respectiv persoanele in varsta de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei incarcati pe vouchere sau carduri in prima saptamana a lunii decembrie 2020", a explicat ministrul, citat de Agerpres.
Potrivit aceleiasi surse, emitemtii de carduri au nevoie de 10 zile, conform contractului, sa emita aceste carduri, care se distribuie apoi la prefecturi si de la prefecturi ajung la autoritatile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.
"Este calculat pe zile. Pentru noi este important ca programul operational de sprijin al persoanelor dezavantajate sa nu decomita banii, banii sa ajunga la beneficiari. Este vorba despre persoane care au o anumita varsta si asteapta acest ajutor de la noi. Calculele le-am facut impreuna cu colegii si regimul acesta pentru 300.000 de beneficiari de emitere a carduri si de distribuire a lor nu este unul foarte simplu.(...) Daca nu am repartiza aceste vouchere pentru varstnici s-ar pierde banii alocati si este pacat", a explicat Bolos, potrivit aceleiasi surse.
Beneficiarii voucherelor pentru educatia in regim de afters-chool, in valoare de 200 de lei pe luna, sunt elevii din clasele 1-4 astfel ca circa 300.000 de copii ar urma sa intre in acest program pilot care va fi desfasurat in perioada urmatoare, dupa lansarea apelului.
Conform sursei amintite, in proiectul pilot sunt incluse 150 de scoli, stabilite prin Ordin al Ministerului Educatiei si Cercetarii, iar tipurile de activitati urmeaza sa fie definite prin ghidul solicitantului, odata cu lansarea acestuia in dezbatere publica.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<