Valabilitatea cardurilor nationale de sanatate emise pana la 31 decembrie 2014, prelungita cu 7 ani

carduri de sanatatecarduri nationale de sanatatecard de sanatate expirat 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O noua hotarare aprobata de Guvern prelungeste, din iulie 2020, valabilitatea cardurilor nationale de asigurari de sanatate emise pana la data de 31 decembrie 2014 cu o perioada de pana la 7 ani. 
 
Vor fi astfel generate si rescrise noi certificate digitale, iar scrierea noului certificate pe CIP-ul cardului se va face automat in momentul in care cardul de sanatate va fi introdus in cititor, la nivelul aplicatiei furnizorului de servicii medicale. Sistemul va detecta pe loc certificatul expirat si il va inlocui fara nicio interventie a furnizorului.
 
Anul acesta ar fi expirat aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmand ca, in anul 2021, sa expire alte 10 milioane de carduri. Costurile acestei solutii sunt in valoare de aproximativ 550.000 de lei, fata de 165,4 milioane de lei, cat ar fi costat retiparirea a 14,2 milioane de carduri de sanatate. 
 
 "Solutia de prelungire a certificatelor inscriptionate pe cardurile nationale va face economii substantiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite in perioada dificila pe care o traversam, in care exista o presiune financiara suplimentara in sistemul de sanatate determinata de pandemie", a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.
 
Se reduc astfel cheltuielile de la bugetul Ministerului Sanatatii pentru anii 2020 pentru tiparirea cardurilor a caror valabilitate expira in aceasta perioada, precum cele de la bugetul Fondului national de asigurari sociale de sanatate de cheltuielile aferente distributiei acestora.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
carduri de sanatatecarduri nationale de sanatatecard de sanatate expirat 2020

Data aparitiei: 26 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Valabilitatea cardurilor nationale de sanatate emise pana la 31 decembrie 2014, prelungita cu 7 ani Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]