Valabilitatea cardurilor nationale de sanatate emise pana la 31 decembrie 2014, prelungita cu 7 ani

Isabela Alexe
Isabela Alexe
26 Iunie 2020
26 Iunie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
carduri de sanatatecarduri nationale de sanatatecard de sanatate expirat 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O noua hotarare aprobata de Guvern prelungeste, din iulie 2020, valabilitatea cardurilor nationale de asigurari de sanatate emise pana la data de 31 decembrie 2014 cu o perioada de pana la 7 ani. 
 
Vor fi astfel generate si rescrise noi certificate digitale, iar scrierea noului certificate pe CIP-ul cardului se va face automat in momentul in care cardul de sanatate va fi introdus in cititor, la nivelul aplicatiei furnizorului de servicii medicale. Sistemul va detecta pe loc certificatul expirat si il va inlocui fara nicio interventie a furnizorului.
 
Anul acesta ar fi expirat aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmand ca, in anul 2021, sa expire alte 10 milioane de carduri. Costurile acestei solutii sunt in valoare de aproximativ 550.000 de lei, fata de 165,4 milioane de lei, cat ar fi costat retiparirea a 14,2 milioane de carduri de sanatate. 
 
 "Solutia de prelungire a certificatelor inscriptionate pe cardurile nationale va face economii substantiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite in perioada dificila pe care o traversam, in care exista o presiune financiara suplimentara in sistemul de sanatate determinata de pandemie", a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.
 
Se reduc astfel cheltuielile de la bugetul Ministerului Sanatatii pentru anii 2020 pentru tiparirea cardurilor a caror valabilitate expira in aceasta perioada, precum cele de la bugetul Fondului national de asigurari sociale de sanatate de cheltuielile aferente distributiei acestora.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]