10.000 de PFA-uri, intreprinderi individuale si liber-profesionisti au primit deja prima transa de indemnizatie de somaj tehnic

indemnizatie somaj tehnic pfacontracte drepturi de autorintreprinderi individuale somaj tehnic aprilie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) au platit deja la finele saptamanii trecute beneficiile pentru primele 10.000 de persoane care le-au solicitat indemnizatia de somaj tehnic. Anuntul a fost facut de secretarul de stat din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Alin Ignat, intr-o conferinta de presa.
 
"Vreau sa fac o scurta informare in legatura cu cele doua categorii de plati pe care Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) le gestioneaza in aceasta perioada. Prima categorie este cea a indemnizatiilor de sprijin implementate de Guvernul Orban pentru diferitele categorii de profesionisti, pentru cei care activeaza in baza contractelor de autor sau in baza contractelor de activitate sportiva. In privinta acestei categorii, trebuie sa va spun ca azi-dimineata, la ora 8:00, aveam un total de 65.082 de cereri depuse pentru aceste indemnizatii.

 
 

Peste 90% dintre ele se refera la persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale, iar restul se refera la categoria celor care activeaza in baza contractelor de drepturi de autor si in baza contractelor de activitate sportiva. Dincolo de aceasta statistica, trebuie sa va spun ca documentele de plata pentru aproape 10.000 de beneficiari din aceasta categorie sunt pregatite, iar banii vor pleca inspre beneficiari. Ne referim aici la depunerile din zilele de 1, 2 si 3 aprilie. Pentru depunerile din aceste zile, banii vor pleca astazi catre beneficiari", a spus oficialul, citat de Agerpres. 
 
De asemenea, Alin Ignat a precizat ca persoanele care lucreaza cu alte forme de munca decat contracte individuale au fost informate ca pot depune cererile de somaj tehnic si pe platforma aici.gov.ro.
 
"Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala lucreaza la capacitate maxima, alaturi de colegii de la Inspectoratele Teritoriale de Munca. Primim in continuare solicitari si le procesam cu celeritate. Am implementat, cu ajutorul Autoritatii Nationale pentru Digitalizarea Romaniei, o noua varianta pentru depunerea solicitarilor, pe langa adresele de mail dedicate pe care le gasiti pe site-urile AJPIS, solicitarile se pot depune si pe platforma aici.gov.ro. La nivelul Agentiei Nationale (pentru Plati si Inspectie Sociala, n.r.) am implementat si cateva solutii IT, in asa fel incat intregul proces de prelucrare a solicitarilor sa fie pe cat posibil automatizat, in asa fel incat in decursul catorva zile vom ajunge ca procesul sa fie in proportie de 60% automatizat", a explicat Alin Ignat, potrivit aceleiasi surse.
 
De asemenea, conform acestuia, alocatiile pentru copii au fost platite inca de la jumatatea lunii, iar plata in numerar este in prezent distribuita de postasi.
 
"In privinta celeilalte categorii de plati, o categorie pe care ANPIS o plateste in mod traditional, plata alocatiilor si a indemnizatiilor de crestere a copilului, aceste plati s-au facut, banii au ajuns in conturile oamenilor care au optat pentru plata prin cont bancar, au ajuns cu doua zile mai devreme, pe data de 8 aprilie, iar banii care sunt distribuiti prin intermediul Postei Romane au ajuns deja la Posta Romana si au intrat in distributia Postei. In legatura cu indemnizatiile pentru handicap, unde vorbim de un total de 856.000 de beneficiari, astazi vor intra banii in conturile bancare, cu trei zile mai devreme decat era programat. De luni, Posta Romana va incepe distribuirea acestor sume pentru cetatenii care au optat pentru plata prin Posta, vorbim de o suma de 365 de milioane de lei", a declarat Alin Ignat, citat de Agerpres.
Toate celelalte plati constand in ajutoare sociale sau alte tipuri de alocatii vor fi platite pana la Paste.
 
"In privinta ajutoarelor sociale, a alocatiei pentru sustinerea familiei, a alocatiei de plasament si cea pentru HIV/SIDA, tot astazi vor intra banii in conturile celor care au optat pentru plata pe card, iar pana pe 16 aprilie Posta va distribui banii celor care au optat pentru plata prin Posta, asadar cu patru zile mai devreme. Aici vorbim de un total de 382.000 de beneficiari si de o suma de aproximativ 109,3 milioane de lei. Am dorit ca toti banii pentru toate beneficiile sociale platite prin ANPIS sa ajunga la cetateni pana de Paste, pana pe data de 17 aprilie, pana vinerea viitoare, si cu certitudine reusim acest lucru", a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatie somaj tehnic pfacontracte drepturi de autorintreprinderi individuale somaj tehnic aprilie

Data aparitiei: 13 Aprilie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

10.000 de PFA-uri, intreprinderi individuale si liber-profesionisti au primit deja prima transa de indemnizatie de somaj tehnic Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]