O modificare noua ar putea aduce vesti bune in randul celor care, in 2020, din motive care nu tin de ei, raman fara locul de munca.
Astfel, in 2020 este posibil sa se modifice din nou normele privind indemnizatia de somaj. Conform unui proiect legislativ aflat inca in dezbatere la Senat in prezent, persoanele care se afla in somaj ar putea primi incepand de anul viitor trei indemnizatii suplimentare de somaj.
In ce priveste indemnizatia de somaj 2020, daca proiectul legislativ va fi aprobat, sumele pe care persoanele concediate le-ar putea primi pot depasi indemnizatiile de somaj care se acorda in acest moment, conform normelor in vigoare.
Conform propunerilor incluse in proiectul care vizeaza modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, se doreste acordarea unor indemnizatii de somaj suplimentare fata de cele existente deja, ca masura de preventie a situatiilor in cale, pe fondul unei eventuale recesiuni, ar exista pericolul de faliment personal al angajatilor care isi pierd locul de munca.
In concret, avand in vedere situatiile similare care au avut ca factor declansator criza financiara din 2008, se doreste stabilirea unui echilibru financiar in situatia in care unele companii se vor vedea nevoite fie sa isi inchida usile, fie sa isi reduca numarul de salariati.
Ca indemnizatia de somaj suplimentara din 2020 sa poata fi acordata, motivele concedierii ar trebui sa nu fie produse de salariatul in cauza. Indiferent de numarul de indemnizatii de care beneficiaza in prezent fostul angajat, odata cu noile prevederi, in cazul in care acestea vor fi aprobate, se vor acorda alte trei indemnizatii suplimentare in cursul aceluiasi an, urmand traseul celor acordate deja si asigurand astfel un bonus financiar care sa sustina persoana intrata in somaj pana la reincadrarea in campul muncii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<