Sindicatele propun o majorare pana la 2.284 lei pentru salariul minim

Adela Simonescu
Adela Simonescu
04 Decembrie 2019
04 Decembrie 2019
Adela Simonescu
Adela Simonescu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Blocul National Sindical (BNS) doreste majorarea salariului minim pana la 2.284 lei, acestea fiind cele mai noi declaratii facute de presedintele organizatiei sindicale, Dumitru Costin.
 
Noua propunere consta intr-o formula de calcul care duce la o crestere pentru salariul minim brut in cuantum de 54 lei, fiind o varianta optima fata de celelalte variante de formule de calcul ajunse in trecut pe masa Guvernului. 
 
Concluziile au fost facute publice la finalul intalnirii cu reprezentantii Guvernului in cadrul Consiliului National Tripartit.
 
"Blocul National Sindical a venit cu o analiza si cu o propunere noua de formula de calcul a salariului minim, care e apropiata oarecum de varianta numarul 1 cu care Guvernul a venit saptamana trecuta. in varianta 1 a Guvernului, valoarea salariului minim se baza pe corectarea actualului salariu minim cu rata inflatiei in octombrie 2019 raportat la 2018 si la cresterea reala a productivitatii pe persoana ocupata in 2018 raportata la 2017 si ducea la valoarea de 2.230 de lei. 
 
Propunerea noastra presupune corectarea salariului minim brut actual cu rata inflatiei medie anuala, nivel estimat pe 2020, cu cresterea reala a productivitatii pe persoana ocupata nivel estimat 2020 raportat la 2019 si corectat cu jumatate din rata de crestere a salariului real 2020 pe 2019, care duce la o alta valoare, de 2.284 lei, deci e o diferenta in brut de aproape 54 de lei. Urmeaza ca in cursul anului viitor, o data cu alte masuri pe care le-am propus astazi Guvernului, in momentul in care vom discuta despre salariul minim din 2021, sa vedem in ce masura prognozele pe care ne-am asumat acest salariu minim au fost realizate, iar in situatia in care prognozele nu au fost atinse vom face in primul rand o corectie pentru ceea ce nu am atins ca obiective anul acesta prin estimarea noastra, plus corectiile care se impun pentru anul care urmeaza, pe baza prognozelor pentru anul 2021", a afirmat Dumitru Costin, citat de Agerpres.
 
Raspunsul prim-ministrului Ludovic Orban urmeaza sa soseasca ulterior, dupa o analiza a acestei propuneri inainte de Blocul National Sindical. 
 
De asemenea, Dumitru Costin a precizat ca nu a fost respinsa varianta propusa deoarece anterior au fost puse la dispozitia BNS trei variante de lucru, iar ulterior s-a luat in calcul si propunerea BNS.
 
In urmatoarea perioada se asteapta o decizie finala din partea guvernului care trebuie sa aleaga una dintre formulele de calcul propuse astfel incat sa poata exista o metoda finala de calcul pentru salariul minim pe economie. 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]