Metodologia de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu a fost MODIFICATA!

taxe fondul de mediu 2019calcul contributie fondul de mediuOMM 149/2019taxe fondul pentru mediu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca prin OMM nr. 149/2019 publicat in M.Of. nr. 156/27.02.2019 au fost aduse modificari si completari Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu.

Principalele modificari vizeaza adaptarea metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu la schimbarile aduse  Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu prin Legea nr. 143/2018, publicata in M.Of. nr. 530 din 27 iunie 2018.

Prin OMM 149/2019 sunt aduse modificari si completari modului de calcul al urmatoarelor contributii datorate la Fondul pentru mediu:
  •     contributiei pentru economia circulara incasata de la proprietarii sau, dupa caz, administratorii de depozite pentru deseurile municipale, deseuri din constructii si desfiintari, destinate a fi eliminate prin depozitare;
  •     contributiei de 2 lei/kg, datorata de operatorii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate, care distribuie pentru prima data pe piata nationala ambalaje de desfacere, si de operatorii economici care inchiriaza, sub orice forma, cu titlu profesional, ambalaje;
  •     contributiei de 50 lei/tona, datorata de unitatile administrativ-teritoriale sau, dupa caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, in cazul neindeplinirii obiectivului anual de reducere a cantitatilor de deseuri eliminate prin depozitare din deseurile municipale colectate prin operatorii serviciului public de salubrizare;
  •     contributiei de 2 lei/kg, datorata de operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de valorificare a deseurilor de ambalaje, respectiv de gestionare a anvelopelor uzate;
  •     contributiei datorata de operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice;
  •     contributiei datorata de operatorii economici care introduc pe piata nationala baterii si acumulatori portabili;
  •     contributiei datorata de operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor anuale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori portabili.


Contributia prevazuta la articolul 47 se calculeaza printr-o noua formula:

Contributia = Max[(Ccol * Ptotal – Ctotal);(Ccol * Prec – Crec)] * 50 lei


unde...vezi aici metoda de calcul >>>


De asemenea, a fost modificata si completata Anexa nr. 1 la metodologie care reglementeaza semnificatia termenilor specifici. Definitiile care fac trimitere la Anexa 1 la Legea 249/2015 au fost adaptate la schimbarile acestui act normativ aduse prin punctul 11. din Ordonanta de urgenta nr. 74/2018 incepand cu 19.07.2018.

In ceea ce priveste introducere pe piata nationala a unui produs in vederea calcularii contributiilor pentru ambalaje prin OMM 149 se stabileste ca, operatia de introducere pe piata este rezervata numai unui producator sau importator persoana juridica care face achizitie intracomunitara. Producatorul este operatorul economic pentru care se proiecteaza sau se fabrica un produs.

Produsele fabricate pentru un operator economic care isi aplica denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs, in scopul introducerii pe piata si/sau al punerii in functiune in Romania in numele sau, se considera a fi introduse pe piata nationala de catre acesta.


Deseurile de ambalaje din lemn care sunt reciclate in ambalaje din lemn si cele care sunt reparate in vederea reutilizarii se considera a fi introduse pe piata la prima utilizare a acestora dupa efectuarea operatiilor respective.

Se considera ca introducerea pe piata nu a avut loc cand un produs:

    - este importat ori achizitionat din statele membre ale Uniunii Europene, in vederea exportului intr-o tara terta ori livrarii catre statele membre de catre aceeasi persoana juridica;

    - se afla in locurile de depozitare ale producatorului (sau ale reprezentantului sau autorizat stabilit in Romania) sau ale importatorului, unde produsul nu este inca pus la dispozitie sau nu este livrat in vederea distributiei, consumului sau utilizarii, cu exceptia cazului in care legislatia aplicabila prevede altfel.


 Mai multe detalii pe emediu.ro >>>

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxe fondul de mediu 2019calcul contributie fondul de mediuOMM 149/2019taxe fondul pentru mediu

Data aparitiei: 05 Martie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Metodologia de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu a fost MODIFICATA! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]