Sanctiuni pentru angajatorul care nu emite si nu opereaza in REVISAL o decizie de incetare a activitatii salariatului

Mara Dobrin
Mara Dobrin
31 Octombrie 2018
31 Octombrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
sanctiuni revisaldecizie incetare CIM revisalsanctiuni netransmitere revisalHG 905/2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca anumite aspecte s-au schimbat, de cand a intrat in vigoare HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL).

Cu alte cuvinte, Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017 a adus cu sine o serie de modificari si in ceea ce priveste regimul sanctionatoriu al contraventiilor privitoare la inregistrarea in ReviSal. In general, amenzile s-au marit.


"Ce sanctiuni risca un angajator care nu emite si nu opereaza in Revisal decizia de incetare a activitatii conform art. 56, alin. (1) lit. c). Avem o salariata care are data nasterii 27.10.1957. Salariata a depus pe 25.10.2018 actele pentru iesirea la pensie."


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:


In conformitate cu prevederile HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, art. 8 alin. (2),”Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei urmatoarele fapte:

d) netransmiterea datelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. l)-p), in termenele prevazute la art. 4 alin. (1) lit. c)-f);”
La art. 3 alin. (2) lit. p) este prevazuta obligativitatea inscrierii in registru a datei si a temeiului legal al incetarii contractului individual de munca, iar la art 4 alin. (1) lit. f) este prevazut termenul in care acest eveniment trebuie transmis, respectiv ”la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca”.


Date fiind informatiile prezentate mai sus, reiese ca salariata in cauza indeplineste conditiile de pensie la varsta de 60 de ani si 11 luni, in luna septembrie 2018, in conformitate cu prevederile Anexei nr. 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. In aceste conditii se impune emiterea de urgenta si inregistrarea in registru a incetarii de drept a contractului individual de munca.


Conform art. 8 alin (2) din HG nr.905/2017 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei urmatoarele fapte >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]