Sanctiuni pentru angajatorul care nu emite si nu opereaza in REVISAL o decizie de incetare a activitatii salariatului

sanctiuni revisaldecizie incetare CIM revisalsanctiuni netransmitere revisalHG 905/2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca anumite aspecte s-au schimbat, de cand a intrat in vigoare HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL).

Cu alte cuvinte, Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017 a adus cu sine o serie de modificari si in ceea ce priveste regimul sanctionatoriu al contraventiilor privitoare la inregistrarea in ReviSal. In general, amenzile s-au marit.


"Ce sanctiuni risca un angajator care nu emite si nu opereaza in Revisal decizia de incetare a activitatii conform art. 56, alin. (1) lit. c). Avem o salariata care are data nasterii 27.10.1957. Salariata a depus pe 25.10.2018 actele pentru iesirea la pensie."


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:


In conformitate cu prevederile HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, art. 8 alin. (2),”Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei urmatoarele fapte:

d) netransmiterea datelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. l)-p), in termenele prevazute la art. 4 alin. (1) lit. c)-f);”
La art. 3 alin. (2) lit. p) este prevazuta obligativitatea inscrierii in registru a datei si a temeiului legal al incetarii contractului individual de munca, iar la art 4 alin. (1) lit. f) este prevazut termenul in care acest eveniment trebuie transmis, respectiv ”la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca”.


Date fiind informatiile prezentate mai sus, reiese ca salariata in cauza indeplineste conditiile de pensie la varsta de 60 de ani si 11 luni, in luna septembrie 2018, in conformitate cu prevederile Anexei nr. 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. In aceste conditii se impune emiterea de urgenta si inregistrarea in registru a incetarii de drept a contractului individual de munca.


Conform art. 8 alin (2) din HG nr.905/2017 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei urmatoarele fapte >>>



de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanctiuni revisaldecizie incetare CIM revisalsanctiuni netransmitere revisalHG 905/2017

Data aparitiei: 31 Octombrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sanctiuni pentru angajatorul care nu emite si nu opereaza in REVISAL o decizie de incetare a activitatii salariatului Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]