Cultele acreditate ca furnizori de servicii sociale vor fi subventionate de stat

servicii sociale subventii de la stat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cultele acreditate ca furnizori de servicii sociale vor putea beneficia, de anul viitor, de subventii de la bugetul de stat, in baza Legii nr.34/1998

Guvernul Romaniei a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, un proiect de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subventii asociatiilor si fundatiilor romane cu personalitate juridica, care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala.

Astfel, incepand cu anul 2018, cultele recunoscute in Romania, acreditate ca furnizori de servicii sociale, vor putea beneficia de subventii de la bugetul de stat pentru acoperirea unor cheltuieli de functionare pentru centrele de servicii sociale pe care le administreaza.

Posibilitatea cultelor de accesare a subventiilor de la bugetul de stat era reglementata inca din anul 2011, prin Legea asistentei sociale nr. 292/2011, numai ca, pana in acest an, nu a fost modificata si Legea nr.34/1998 in acest sens.

Noul act normativ mai stabileste ca, in situatia in care, pe parcursul anului, se suplimenteaza creditele bugetare pentru acordarea de subventii, MMJS va avea posibilitatea sa incheie conventii pentru subventionarea acelor centre de servicii sociale care, desi au intrunit punctajul minim necesar de 60 de puncte, nu au putut fi finantate incepand cu prima luna a anului din cauza neincadrarii in limita bugetului aprobat.

Hotararea de Guvern aprobata astazi reglementeaza explicit posibilitatea de alocare in intregime a sumei destinate programului, iar in acest fel unitatile de asistenta sociala situate pe ultima pozitie in clasament - dupa aplicarea criteriilor de departajare pentru cele care au obtinut acelasi punctaj - pot primi subventii diminuate, cu incadrare in bugetul aprobat.

Programul de subventionare a asociatiilor si fundatiilor care administreaza unitati de asistenta sociala functioneaza neintrerupt de peste 17 ani, atat cu fonduri de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, cat si cu fonduri de la bugetul local.

In acest moment, in registrul furnizorilor de servicii sociale acreditati sunt inregistrate 1.387 de asociatii si fundatii si 127 de culte care au obtinut certificat de acreditare. Aproape jumatate din serviciile sociale pentru care MMJS a eliberat licenta de functionare, adica 1.206, sunt ale furnizorilor privati de servicii sociale, care includ asociatii, fundatii, culte, precum si 64 de operatori economici cu scop lucrativ.

Anul acesta, 129 de asociatii si fundatii au primit subventii de la bugetul de stat.


Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
servicii sociale subventii de la stat

Data aparitiei: 31 August 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cultele acreditate ca furnizori de servicii sociale vor fi subventionate de stat Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]