Procedura de organizare a unui examen intr-o institutie publica

10 Septembrie 2010
10 Septembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare:
In institutia noastra au loc disponibilizari de personal ca urmarea a reducerii numarului de posturi in organigrama. In compartimentele (directii, servicii) unde numarul de posturi de ramase este mai mic decat nr functionarilor publici angajati din acele compartiment, angajatorul organizeaza examen, conform prevederilor art. 100, alin (1) din Legea 188/1999. Care este numarul minim de zile intre data anuntarii examenului si data desfasurarii lui. In cazul in care anumite persoane nu pot participa din motive obiective (concediu de odihna in strainatate, deces in familie, concediu medical, etc) vor putea da ulterior examinarea sau vor fi delarati ca nu au trecut examenul prin neprezentare?

Raspuns (raspuns valabil la data de 10.09.2010):
Potrivit dispozitiilor art. 100 alin.(1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, in caz de reorganizare a autoritatii sau institutiei publice, functionarii publici vor fi numiti in noile functii publice sau, dupa caz, in noile compartimente in urmatoarele cazuri:
a) se modifica atributiile aferente unei functii publice mai putin de 50%;
b) sunt reduse atributiile unui compartiment;
c) este schimbata denumirea fara modificarea in proportie de peste 50% a atributiilor aferente functiei publice;
d) este schimbata structura compartimentului.

Potrivit dispozitiilor alin.(3) al aceluiasi articol, in cazul in care exista mai multi functionari publici, se organizeaza examen de catre autoritatea sau institutia publica.
 
Legea nr.188/1999 nu stabileste o procedura privind desfasurarea acestui examen. De asemenea, o astfel de procedura nu se regaseste nici in alt act normativ. Asa fiind, revine institutiei publice, in calitate de organizator al concursului, obligatia de a adopta o procedura interna cu privire la organizarea si desfasurarea concursului. Aceasta procedura trebuie sa cuprinda si numarul minim de zile intre data anuntarii concursului si ziua desfasurarii.

O astfel de procedura, de ex, este cea aprobata prin Ordinul nr. 1678/2010 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea si desfasurarea examenului prevazut la art. 100 alin. (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, la nivelul Ministerului Justitiei.

In ceea ce priveste persoanele aflate in imposibilitate de a se prezenta la examen in ziua stabilita pentru sustinerea acestuia, acestea pot sustine examenul in alta zi daca in procedura emisa de institutia publica este prevazut astfel.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]