Cat castiga cei mai bogati romani, in comparatie cu cei care au cele mai mici venituri

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
21 Decembrie 2016
21 Decembrie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
romani venituri micicei mai bogati romanicat castiga romanii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Romania, cei mai bogati 20% dintre salariati au realizat venituri de 7,2 ori mai mari decat cei mai saraci 20%, iar raportul de inegalitate in cauza este cel mai mare din Uniunea Europeana (UE).


Asa arata un studiu al Institutului National de Statistica (INS), datele referindu-se la nivelul anului 2014, informeaza Agerpres.


"In Romania, inegalitatea veniturilor este superioara mediei pe ansamblul Uniunii Europene. In anul 2014, cei mai bogati 20% dintre cetatenii Uniunii Europene au realizat venituri de 5 ori mai mari decat cei mai saraci 20%. Cele mai mici ecarturi intre veniturile persoanelor bogate si cele sarace s-au inregistrat in Cehia (3,5), Finlanda (3,6), Slovenia (3,7), Belgia si Olanda (3,8 fiecare), Slovacia si Suedia (3,9 fiecare), iar cele mai mari in Romania (7,2), Bulgaria si Spania (6,8 fiecare), Estonia, Grecia si Letonia (6,5 fiecare). Statele care au valori reduse ale indicelui inegalitatii veniturilor prezinta si rate de saracie mult inferioare mediei europene", arata datele celor de la INS.

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana (UE) la rata saraciei relative in anul 2014, pozitia tarii fiind caracteristica unui stat cu probleme relativ mari in asigurarea unui nivel de trai ridicat pentru toti cetatenii sai, mai arata Institutul.

Din punct de vedere al ratei saraciei relative, Romania (cu 25,1%) se plasa in anul 2014 in grupul statelor relativ sarace, cu valori peste media Uniunii Europene.

Rate de saracie mult mai mici se inregistreaza in unele state precum Cehia (9,7%), Olanda (11,6%), Danemarca (12,1%), Slovacia (12,6%), Finlanda (12,8%) si Franta (13,3%), informeaza INS.

Ce inseamna rata saraciei relative?

Aceasta este constituita din ponderea persoanelor sarace care au un venit disponibil pe adult-echivalent mai mic decat pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile, in totalul populatiei.

Copiii si tinerii de pana la 18 ani din tarile europene prezinta rate de saracie mai mari decat rata saraciei tarilor respective, in special in Romania, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg, Spania, Portugalia, Italia.

Sursa: INS


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]