Cum sa acordati cresterile salariale

14 Iunie 2010
14 Iunie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gradele de salarizare asigura un sistem prin care este atribuita o valoare fiecarui post. In cadrul acestor grade fiecare salariat trebuie recompensat corespunzator, adica trebuie stabilit un salariu initial si o politica prin care vor fi recunoscute performantele si se vor acorda cresteri de salariu.

Stabilirea salariului initial

Valoarea minima a intervalului de salarizare este acea valoare care asigura recompensarea unui angajat ale carui studii, cunostinte si experienta indica faptul ca are capacitatea de a indeplini atributiile postului la un nivel satisfacator, primind un volum de instruire normal.

Cand o persoana este angajata pentru a fi introdusa intr-un program intens de instruire, salariul de pornire poate fi mai redus, de pilda 75% din salariul normal, in conditiile in care depaseste insa nivelul minim al intervalului de salarizare in care se incadreaza.
 
Un candidat cu experienta suficient de bogata pentru a asigura o performanta peste medie cu o instruire minima poate debuta cu un salariu cu 5% mai mare decat salariul normal de pornire, fara a depasi intervalul de salarizare.

Stabiliti criterii clare care sa reglementeze acordarea si controlul salariilor de pornire pentru a preveni discriminarea, favoritismul si incalcarea structurii existente.

Modalitati de crestere a salariului

In cariera unui angajat, cele mai des intalnite situatii in care acesta poate beneficia de o marire a salariului sunt urmatoarele:
● crestere generala, aplicabila tuturor angajatilor; cuantumul ei este de obicei precizat in cadrul contractelor colective de munca si are in vedere ajustari legate de inflatie, indexari;
● crestere individuala;
● cresteri de merit, prin care se coreleaza salariile cu performantele obtinute.

Revedeti cel putin o data pe an salariile angajatilor. Discutati cu fiecare pe baza evaluarii performantelor acestora. Nu este o intalnire prea placuta pentru dvs., dar consolati-va: este o singura data pe an.

Evaluarea performantelor si cresterile salariale proiectate trebuie sa aiba loc la intervale precise si logice: sfarsitul perioadei de proba reprezinta o astfel de ocazie pentru prima evaluare a performantei; apoi, la implinirea inca unui an de vechime, la incheierea unor proiecte de anvergura sau a unor cursuri de instruire etc.

Atentie! Nu acordati cresteri de salariu retroactive!

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]