Cum sa acordati cresterile salariale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gradele de salarizare asigura un sistem prin care este atribuita o valoare fiecarui post. In cadrul acestor grade fiecare salariat trebuie recompensat corespunzator, adica trebuie stabilit un salariu initial si o politica prin care vor fi recunoscute performantele si se vor acorda cresteri de salariu.

Stabilirea salariului initial

Valoarea minima a intervalului de salarizare este acea valoare care asigura recompensarea unui angajat ale carui studii, cunostinte si experienta indica faptul ca are capacitatea de a indeplini atributiile postului la un nivel satisfacator, primind un volum de instruire normal.

Cand o persoana este angajata pentru a fi introdusa intr-un program intens de instruire, salariul de pornire poate fi mai redus, de pilda 75% din salariul normal, in conditiile in care depaseste insa nivelul minim al intervalului de salarizare in care se incadreaza.
 
Un candidat cu experienta suficient de bogata pentru a asigura o performanta peste medie cu o instruire minima poate debuta cu un salariu cu 5% mai mare decat salariul normal de pornire, fara a depasi intervalul de salarizare.

Stabiliti criterii clare care sa reglementeze acordarea si controlul salariilor de pornire pentru a preveni discriminarea, favoritismul si incalcarea structurii existente.

Modalitati de crestere a salariului

In cariera unui angajat, cele mai des intalnite situatii in care acesta poate beneficia de o marire a salariului sunt urmatoarele:
● crestere generala, aplicabila tuturor angajatilor; cuantumul ei este de obicei precizat in cadrul contractelor colective de munca si are in vedere ajustari legate de inflatie, indexari;
● crestere individuala;
● cresteri de merit, prin care se coreleaza salariile cu performantele obtinute.

Revedeti cel putin o data pe an salariile angajatilor. Discutati cu fiecare pe baza evaluarii performantelor acestora. Nu este o intalnire prea placuta pentru dvs., dar consolati-va: este o singura data pe an.

Evaluarea performantelor si cresterile salariale proiectate trebuie sa aiba loc la intervale precise si logice: sfarsitul perioadei de proba reprezinta o astfel de ocazie pentru prima evaluare a performantei; apoi, la implinirea inca unui an de vechime, la incheierea unor proiecte de anvergura sau a unor cursuri de instruire etc.

Atentie! Nu acordati cresteri de salariu retroactive!

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 14 Iunie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum sa acordati cresterile salariale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]