HG 1289 modifica metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite

HG 1289HG 246/2007conditii deosebite muncaincadrare locuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In Monitorul Oficial l Romaniei, Partea I, Nr. 932/2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1.280/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 246/2007 privind metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite.

Asa cum se arata la art. I, Hotararea Guvernului nr. 246/2007 privind metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 169 din 9 martie 2007, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2012, avizele de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite acordate, valabile pana la data de 31 decembrie 2011 inclusiv, pot fi reinnoite potrivit metodologiei stabilite in cuprinsul prezentei hotarari.

(2) Prevederile prezentei hotarari se aplica numai angajatorilor care detin la data de 31 decembrie 2011 avizul de reinnoire si care nu au realizat pana la aceasta data masurile necesare in vederea normalizarii conditiilor de munca.

(3) Perioada de valabilitate a avizelor reinnoite potrivit prezentei hotarari nu poate depasi data de 31 decembrie 2012."

2. La articolul 2 alineatul (1), literele c)-e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"c) planul de prevenire si protectie revizuit, care sa asigure imbunatatirea nivelului securitatii si al protectiei sanatatii lucratorilor, cuprinzand masuri tehnice, esalonate si distribuite uniform pe perioada 1 ianuarie-1 decembrie 2012 astfel incat, la data de 31 decembrie 2012, locurile de munca sa se incadreze in conditii normale;

d) situatia privind starea de sanatate a lucratorilor incadrati in conditii deosebite si controalele periodice efectuate in acest sens, pana la data de 31 decembrie 2011;
e) dovada depunerii la casele teritoriale de pensii a documentului prin care s-a obtinut reinnoirea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite si a listei cuprinzand categoriile profesionale care lucreaza in aceste locuri de munca pana la data de 31 decembrie 2011."

3. La articolul 2, alineatul (11) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(11)Planul de prevenire si protectie prevazut la alin. (1) lit. c) va contine numai masurile tehnice aferente anului 2011, asumate pentru normalizarea conditiilor de munca si ramase restante."

4. La articolul 2, dupa alineatul (11 se introduce un nou alineat, alineatul (12), cu urmatorul cuprins:
"(12 Planul de prevenire si protectie prevazut la alin. (1) lit. c) trebuie sa fie insotit de o nota justificativa din care sa reiasa motivele nerealizarii masurilor ramase restante."

5. La articolul 6, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Avizele reinnoite pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite isi inceteaza aplicabilitatea la data indeplinirii masurilor tehnice stabilite prin planul de prevenire si protectie sau, dupa caz, la expirarea termenului prevazut la art. 1 alin. (3)
(3) In perioada 1-15 decembrie 2012, angajatorii vor depune la inspectoratul teritorial de munca o raportare privind modul in care au realizat masurile tehnice prevazute in vederea normalizarii conditiilor de munca."

6. La articolul 13, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Perioada cuprinsa intre 31 decembrie 2011 si data reinnoirii avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite de munca, pentru care angajatorii datoreaza, dupa caz, diferenta dintre cota de contributie de asigurari sociale pentru conditii deosebite de munca si cea declarata de catre acestia."

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 1289HG 246/2007conditii deosebite muncaincadrare locuri de munca

Data aparitiei: 12 Ianuarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

HG 1289 modifica metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]