Documente de resurse umane existente la punctele de lucru ale angajatorului - LISTA

documente hr necesarelista documente hr la puncte de lucru
Documente de resurse umane existente la punctele de lucru ale angajatorului - LISTA
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Avem 3 puncte de lucru in 3 localitati. Ce documente trebuie sa avem pentru fiecare salariat la fiecare punct de lucru? Pontajul poate sa fie tinut in calculator si sa fie listat doar la sfarsit de luna?"
 
Raspunsul specialistului: 
 
Analizand prevederile Legii 53/2003 Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, am identificat urmatoarele documente care trebuie sa se regaseasca si la punctele de lucru ale angajatorului:
 
Atentie, ITM-ul solicita la control dosarele de personal ale salariatilor! Lipsa acestora se sanctioneaza cu amenda de 8.000 de lei!
 
Va oferim o lucrare cu toate documentele,  gata intocmite, pe care trebuie sa le contina aceste dosare: Dosarul personal al salariatului, detalii AICI >>>
 
 
- copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc - art. 16 alin. (4) si art. 16^1 din Codul muncii.
- evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru – art. 119 din Codul muncii (condica de prezenta).
 
In opinia noastra, pontajul poate sa fie tinut in calculator si sa fie listat doar la sfarsit de luna, atata timp cat la fiecare punct de lucru exista condica de prezenta care poate fi verificata in orice moment de inspectorii de munca.
 
De asemenea, in Normele metodologice de aplicare a  prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin HG nr. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede la art. 81 alin. (4) ca ”Fisa de instruire individuala va fi pastrata de catre conducatorul locului de munca, pe suport hartie sau in format electronic, dupa caz, si va fi insotita de o copie a ultimei fise de aptitudini completate de catre medicul de medicina muncii.”
 
La alin. (5) al aceluiasi articol se prevede ca ”Fisa de instruire individuala se pastreaza in intreprindere/unitate, pe suport hartie sau in format electronic, dupa caz, de la angajare pana la data incetarii raporturilor de munca”.
 
Prin urmare, in opinia noastra, in situatia in care calitatea de ”conducator al locului de munca” ce face instructajul SSM apartine unei persoane care isi desfasoara activitatea intr-un punct de lucru, acesta coordonand activitatea celorlalti salariati de la acel punct de lucru, atunci si fisele de instruire individuala, sau cel putin o copie a acestora, trebuie sa se regasesca la punctul de lucru.
 
Totodata, apreciem ca ar trebui sa se regasesca la fiecare punct de lucru si o copie a Regulamentului intern, a contractului colectiv de munca (daca exista) si/sau a altor documente ale angajatorului prin care se stabilesc reguli de desfasurare a activitatii.
 
Un raspuns oferit in august 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 
 
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
documente hr necesarelista documente hr la puncte de lucru

Data aparitiei: 09 Noiembrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Documente de resurse umane existente la punctele de lucru ale angajatorului - LISTA Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului Terapeut in terapii complementareIntrebare: As avea nevoie de o fisa de post pentru terapeut in terapii complementare cod cor 223008
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Act aditional reglementare bonus din vanzari. Model.docxIntrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un model de act aditional privind modificarea elementului Salariu prin acordarea unui comision procentual din incasarile din vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]