Creste impozitul pe proprietate? Declaratii de ultima ora

Isabela Alexe
Isabela Alexe
23 Noiembrie 2020
23 Noiembrie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
impozitul pe proprietatevalentin lazea bnrimpozi proprietati
Creste impozitul pe proprietate? Declaratii de ultima ora
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pentru redresarea economiei actuale, exista voci care spun ca va fi necesara o crestere a ratelor de impozitare, in conditiile in care impozitul pe proprietate in Romania este printre cele mai mici din Europa.
 
"De ce, totusi, cred ca va fi necesara si o anumita crestere a ratelor de impozitare? De exemplu, in ceea ce priveste impozitul pe proprietate, este printre cele mai mici din Europa, in Romania. Totodata, in Romania, factorul lipsa, factorul care este cel mai rar este capitalul, capitalul intern. Forta de munca avem, productivitate slava Domnului inca mai avem, capitalul intern lipseste dar, si atat cat este, capital intern, 80% din el se duce in bunuri imobiliare. De ce se duce? Nimeni nu a facut o analiza foarte atenta: pentru ca tot sistemul fiscal il incurajeaza pe om sa scoata banii din intreprindere, sa nu-i reinvesteasca si sa-i bage in imobiliare", a explicat economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, in cadrul conferintei online "Bugete nationale in vremuri de pandemie", citat de Agerpres.
 
Totodata, Valentin Lazea a oferit exemple concrete cu privire la sistemul de impozitare aferent proprietatilor la ora actuala, fiind facute referiri si la efectele negative asupra investitiilor.
 
"Va dau trei exemple: nr. 1 - taxa pe dividende, care este de numai 5%, deci mai mica decat pe celelalte forme de castig de capital, te invita sa scoti bani din firma si, in loc sa ii reinvestesti in firma si in activitati productive, sa ii duci acasa. Punctul 2: Fiind foarte slab impozitate proprietatile, e tot ca un fel de invitatie de a nu te duce cu banii in actiuni la Bursa sau in fonduri de pensii sau in asigurari sau chiar in investitii productive si, cel mai usor, din punct de vedere fiscal este sa investesti in imobiliare - pentru ca acolo vei fi taxat cel mai putin si, culmea, la asta se mai adauga si Punctul 3. Daca vrei sa faci tranzactii imobiliare, odata ce ai investit in ele, iarasi esti ajutat fiscal, pentru ca primele, nu 90.000 euro, acum Parlamentul in intelepciunea sa a crescut la 140.000 euro vandute, sunt taxate cu TVA de numai 5%", a explicat economistul-sef al BNR, potrivit aceleiasi surse. 
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]