De ce sunt firmele refuzate la creditarea prin IMM Invest?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
28 Mai 2020
28 Mai 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
imm investcredite de la bancicredite garantiifirme imm invest
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Programul IMM Invest ar fi trebuit sa ofere credite garantate catorva zeci de mii de firme mici si mijlocii care au aplicat la acest program inca de la start. Cu toate acestea, foarte putine firme au primit aprobare, iar programul va suferi deja modificari pentru a remedia aceasta problema. 
 
In concret, firmele s-au confruntat cu o rata de respingere foarte mare din partea bancilor, lipsa transparentei privind criteriile de evaluare a dosarelor, dar si comunicarea deficitara a autoritatilor cu privire la aspectele care tin de program sunt printre principalele probleme din spatele programului IMM Invest, transmite Mediafax. IMM Invest ofera posibilitatea antreprenorilor din companiile mici si mijlocii sa obtina credite de la banci cu garantii de pana la 90% oferite de stat.
 
 De asemenea, pana la acest moment, circa 59.000 de IMM-uri au aplicat pentru un credit garantat de stat prin programul IMM Invest, iar mai mult de 450 de credite au fost deja aprobate, potrivit datelor FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), institutia care gestioneaza programul, arata aceeasi sursa.
 
”Una dintre problemele din cadrul acestui program este reprezentata de faptul ca aplicantii nu primesc justificare de la banci daca le este refuzata creditarea. Bancile nu si-au facut publice conditiile de analiza, nu se stie in functie de ce criterii acorda sau refuza creditarea prin IMM Invest. Fiecare banca din program are propriile reguli de evaluare a dosarelor si acestea nu sunt publice”, a explicat consultantul fiscal Valentina Saygo pentru Mediafax.
 
Mai mult, aceeasi sursa atrage atentia ca exista sincope in comunicarea dintre autoritati, banci si beneficiar, dincolo de lipsa unor explicatii suficient de clare.
 
”Exista discutii legate de acordarea unor garantii suplimentare. Sunt diverse forme de garantii cerute de banci pe langa cea de 80% (la firme mijlocii) sau de 90% (la firme mici si micro) garantata de stat. Pentru ca banca sa iti acorde creditul, trebuie sa acoperi cu garantii in valoare de 100% valoarea creditului, uneori procentul ajunge la 110 - 120 - 130%. Daca esti intr-o zona de risc ridicata, garantia trebuie sa acopere si pana la 150%. Afacerile din HoReCa, saloanele de infrumusetare sau magazinele din mall-uri sunt printre business-urile care primesc un grad de risc ridicat”, a precizat, citata de Mediafax, Valentina Saygo.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]