De ce sunt firmele refuzate la creditarea prin IMM Invest?

imm investcredite de la bancicredite garantiifirme imm invest
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Programul IMM Invest ar fi trebuit sa ofere credite garantate catorva zeci de mii de firme mici si mijlocii care au aplicat la acest program inca de la start. Cu toate acestea, foarte putine firme au primit aprobare, iar programul va suferi deja modificari pentru a remedia aceasta problema. 
 
In concret, firmele s-au confruntat cu o rata de respingere foarte mare din partea bancilor, lipsa transparentei privind criteriile de evaluare a dosarelor, dar si comunicarea deficitara a autoritatilor cu privire la aspectele care tin de program sunt printre principalele probleme din spatele programului IMM Invest, transmite Mediafax. IMM Invest ofera posibilitatea antreprenorilor din companiile mici si mijlocii sa obtina credite de la banci cu garantii de pana la 90% oferite de stat.
 
 De asemenea, pana la acest moment, circa 59.000 de IMM-uri au aplicat pentru un credit garantat de stat prin programul IMM Invest, iar mai mult de 450 de credite au fost deja aprobate, potrivit datelor FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), institutia care gestioneaza programul, arata aceeasi sursa.
 
”Una dintre problemele din cadrul acestui program este reprezentata de faptul ca aplicantii nu primesc justificare de la banci daca le este refuzata creditarea. Bancile nu si-au facut publice conditiile de analiza, nu se stie in functie de ce criterii acorda sau refuza creditarea prin IMM Invest. Fiecare banca din program are propriile reguli de evaluare a dosarelor si acestea nu sunt publice”, a explicat consultantul fiscal Valentina Saygo pentru Mediafax.
 
Mai mult, aceeasi sursa atrage atentia ca exista sincope in comunicarea dintre autoritati, banci si beneficiar, dincolo de lipsa unor explicatii suficient de clare.
 
”Exista discutii legate de acordarea unor garantii suplimentare. Sunt diverse forme de garantii cerute de banci pe langa cea de 80% (la firme mijlocii) sau de 90% (la firme mici si micro) garantata de stat. Pentru ca banca sa iti acorde creditul, trebuie sa acoperi cu garantii in valoare de 100% valoarea creditului, uneori procentul ajunge la 110 - 120 - 130%. Daca esti intr-o zona de risc ridicata, garantia trebuie sa acopere si pana la 150%. Afacerile din HoReCa, saloanele de infrumusetare sau magazinele din mall-uri sunt printre business-urile care primesc un grad de risc ridicat”, a precizat, citata de Mediafax, Valentina Saygo.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm investcredite de la bancicredite garantiifirme imm invest

Data aparitiei: 28 Mai 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce sunt firmele refuzate la creditarea prin IMM Invest? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]