Start IMM Invest. Ministrul Finantelor: Cel mai important program de sustinere a IMM-urilor din ultimii 30 ani

imm investcase de marcat anaframbursarea tva
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La 17 aprilie se da startul celui mai important program de sustinere a IMM-urilor din Romania, din ultimii 30 de ani, potrivit ministrului de Finante, Florin Citu. IMM Invest este programul la care vor participa peste 40.000 de IMM-uri.
 
"Primele solicitari pot sa se faca pe 17 aprilie, vineri. Deci, incepand de vineri este functional tot sistemul", a afirmat miercuri Florin Citu, citat de Agerpres, cu mentiunea ca schema de ajutor de stat este aprobata de Comisia Europeana.
 
"Acele 3,1 miliarde de euro despre care a vorbit Comisia Europeana sunt de fapt banii pe care noi ii dam. Comisia Europeana a aprobat doar schema noastra. Este vorba despre cele 15 miliarde de lei, echivalentul a 3,1 miliarde de euro. In acest moment, bancile au cerut solicitare de plafoane mai mari de 15 miliarde de lei, deci interesul este mult mai mare de ceea ce am prevazut noi. Suntem flexibili, in momentul in care se ajunge la acest plafon, vedem cum suplimentam", a mai spus Florin Citu.
 
Conform aceleiasi surse, premierul Ludovic Orban a anuntat ca vor putea fi disponibilizate 750 milioane de euro, sprijin pentru IMM.
"Mi-a dat o veste buna ministrul Bolos, in negocierile cu Comisia Europeana, vom putea disponibiliza 750 milioane de euro, sprijin pentru IMM. Aici trebuie sa pregatim foarte bine instrumentele ca sa fie complementar masurilor pe care deja le-am adoptat pentru capital de lucru si capitalul de investitii, sa gasim cele mai bine instrumente de sustinere a IMM-urilor", a spus Ludovic Orban.
 
Totodata, in ce priveste masura de suspendare a platii ratelor, premierul a precizat:
 
"Va solicit, domnul ministru, sa aveti un dialog permanent cu bancile, sa avem o monitorizare impreuna cu Banca Nationala a Romaniei, cu care va trebui sa fim extrem de apropiati in colaborare, astfel incat sa ne asiguram ca toate bancile aplica prevederile legii", a mai spus Ludovic Orban.
 
Referitor la rambursarea TVA pe perioada starii de urgenta, conform ministrului de finante este posibil sa se fi ajuns cu rambursarea la zero zile. Conform aceleiasi surse, premierul Ludovic Orban a subliniat ca in perioada starii de urgenta este nevoie de asigurarea capitalului de lucru pentru companii. "Este important sa facem platile cu regularitate, astfel incat companiile sa aiba in planul de afaceri garantia ca obtin banii cuveniti prin rambursarile de TVA", a adaugat Ludovic Orban.
 
Totodata, potrivit Agerpres, premierul a precizat ca Italia a aplicat sistemul de inregistrare electronica a facturilor si a inregistrat o crestere spectaculoasa a incasarilor din TVA. "Noi avem o resursa importanta, pentru ca la nivelul UE avem cea mai mica rata de colectare a TVA", a mai spus premierul.
 
In ce priveste procesul de digitalizare ANAF, ministrul de finante a anuntat ca se fac teste pentru a lega casa de marcat de ANAF si ca pana la 1 octombrie este posibil sa avem si sistemul electronic de facturare pus la punct. Lucratorii ANAF vor putea comunica prin SMS cu casele de marcat. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm investcase de marcat anaframbursarea tva

Data aparitiei: 16 Aprilie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Start IMM Invest. Ministrul Finantelor: Cel mai important program de sustinere a IMM-urilor din ultimii 30 ani Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]