Astfel, consideram ca fisa postului trebuie sa cuprinda atributiile functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM.
202 Modele de fise de post EDITABILE conforme noului COR & GDPR
Scapati de teama controalelor si a amenzilor >>>
"Daca doresc sa ii adaug unui angajat o noua sarcina prin semnarea unei anexe la fisa postului si acesta refuza sa semneze aceasta anexa, ce demersuri pot sa iau?"
40 Modele de Regulament Intern
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Art. 17 alin. (3) lit. d) din Codul muncii precizeaza foarte clar ca functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului constituie unul dintre elementele cu privire la care angajatorul are obligatia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii iar potrivit alin. (4) al aceluiasi articol aceste elelemente trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca. Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
IMPORTANT!
Astfel, fisa postului constituie potrivit prevederilor legale citate element al contractului individual de munca.
Potrivit art. 41 alin. (1) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
Modificarea elementelor contractului individual de munca necesita acordul salariatului astfel incat, pentru modificarea fisei postului aveti nevoie de acordul salariatului si nu puteti adauga noi sarcini la fisa postului fata de cele existente la data angajarii fara ca salariatul sa fie de acord.
Rentrop & Straton va ofera acum cea mai bogata culegere de fise de post actualizate conform noului COR in vigoare! 202 modele de fise de post, EDITABILE, toate continand criterii de evaluare a performantelor >>>