O firma investeste aproximativ 1.700 de lei pe an, pentru formarea profesionala a salariatilor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
27 Octombrie 2017
27 Octombrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
formare profesionala romaniacursuri formare profesionala companii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Te-ai gandit vreodata cat investesc angajatorii pentru a avea salariati mai performanti? Se pare ca in Romania sunt investiti anual, in medie, aproixmativ 1.700 de lei pentru formarea unui angajat. Desigur ca valoarea variaza, in functie de marimea companiei, de angajatori, de sumele de bani castigate de acestia pe an, etc.

Un studiu al Institutului National de Statistica (INS) a relevat ca in 2015, unu din cinci angajati din Romania (21,3%) a participat la cursuri de formare profesionala. Chiar daca inca este putin, fata de alte tari occidentale, numarul persoanelor care au participat la training a crescut cu 3,5%.

Conform datelor INS:
„In anul 2015, costul  mediu al  formarii profesionale continue ce a revenit unui participant a fost de 1.705 lei. Pe activitati economice, comparativ cu media pe  economie, s-au  observat  valori  semnificativ  mai  mari  ale  costului mediu  al  formarii profesionale continue  pe  participant  in  activitatile de informatii  si  comunicatii (3.602 lei,  de doua ori peste media pe economie), productia  si  furnizarea  de  energie  electrica  si  termica (3.010 lei, de 1,8 ori peste media pe economie),  respectiv in industria  extractiva  (2.917  lei,  de  1,7  ori  peste media pe economie)”.

Cei din domeniul hotelier si al restaurantelor au avut parte de cele mai putine traininguri, iar aici sumele de bani investite in medie au fost foarte mici (579 lei).

Formare profesionala sau munca suplimentara? Ce trebuie sa stie angajatorii


Incepem prin a mentiona ca potrivit art. 196 alin. (1) din Codul muncii participarea la formarea profesionala poate avea loc la initiativa angajatorului sau la initiativa salariatului.

De asemenea, art. 197 alin. (1) din Codul muncii stabileste ca in cazul in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare sunt suportate de catre acesta...citeste mai multe despre formarea profesionala aici >>>


Sursa: INS



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]