O firma investeste aproximativ 1.700 de lei pe an, pentru formarea profesionala a salariatilor

formare profesionala romaniacursuri formare profesionala companii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Te-ai gandit vreodata cat investesc angajatorii pentru a avea salariati mai performanti? Se pare ca in Romania sunt investiti anual, in medie, aproixmativ 1.700 de lei pentru formarea unui angajat. Desigur ca valoarea variaza, in functie de marimea companiei, de angajatori, de sumele de bani castigate de acestia pe an, etc.

Un studiu al Institutului National de Statistica (INS) a relevat ca in 2015, unu din cinci angajati din Romania (21,3%) a participat la cursuri de formare profesionala. Chiar daca inca este putin, fata de alte tari occidentale, numarul persoanelor care au participat la training a crescut cu 3,5%.

Conform datelor INS:
„In anul 2015, costul  mediu al  formarii profesionale continue ce a revenit unui participant a fost de 1.705 lei. Pe activitati economice, comparativ cu media pe  economie, s-au  observat  valori  semnificativ  mai  mari  ale  costului mediu  al  formarii profesionale continue  pe  participant  in  activitatile de informatii  si  comunicatii (3.602 lei,  de doua ori peste media pe economie), productia  si  furnizarea  de  energie  electrica  si  termica (3.010 lei, de 1,8 ori peste media pe economie),  respectiv in industria  extractiva  (2.917  lei,  de  1,7  ori  peste media pe economie)”.

Cei din domeniul hotelier si al restaurantelor au avut parte de cele mai putine traininguri, iar aici sumele de bani investite in medie au fost foarte mici (579 lei).

Formare profesionala sau munca suplimentara? Ce trebuie sa stie angajatorii


Incepem prin a mentiona ca potrivit art. 196 alin. (1) din Codul muncii participarea la formarea profesionala poate avea loc la initiativa angajatorului sau la initiativa salariatului.

De asemenea, art. 197 alin. (1) din Codul muncii stabileste ca in cazul in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare sunt suportate de catre acesta...citeste mai multe despre formarea profesionala aici >>>


Sursa: INS



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare profesionala romaniacursuri formare profesionala companii

Data aparitiei: 27 Octombrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

O firma investeste aproximativ 1.700 de lei pe an, pentru formarea profesionala a salariatilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]