I. Identificarea postului
1. Numele si prenumele titularului: ............
2. Denumirea postului: Operator la fabricarea produselor congelate ai de panificatie
[Daca in organigrama denumirea postului difera de cea din COR, va trebui sa mentionati in fisa si denumirea din COR.]
3. Pozitia in COR / Cod: 751205
[In cazul in care denumirea postului din firma dvs. nu se regaseste in COR, va trebui sa treceti codul din COR pentru denumirea cea mai apropiata din punct de vedere al sarcinilor si responsabilitatilor.]
4. Departamentul / locatia: Alimentatie
[Repartizarea se va face conform marimii, specificului si organigramei firmei.]
5. Nivelul postului: Executie
6. Relatii ierarhice (control, indrumare, posturi supervizate):
Se subordoneaza Inginerului Sef
[Pentru punctele 4, 5 si 6 se va tine cont de marimea, specificul si organigrama firmei.]
II. Descrierea postului
1. Scopul general al postului
Operatorul la fabricarea produselor de patiserie si panificatie congelate prepara in laborator sau in unitatile industrializate, produsele de patiserie si panificatie in stare congelata in vederea comercializarii spre consum casnic sau spre unitatile de coacere.
[In functie de marimea, specificul si organigrama firmei, scopul poate diferi. Scopul postului se va regasi detaliat in obiectul contractului definit in CIM semnat de parti.]
2. Competente personale:
sa aiba insusiri de personalitate: seriozitate/responsabilitate, loialitate, hotarare, adaptabilitate, autocontrol, atitudine pozitiva, sa aiba calitati psihice necesare (spirit de observatie, rabdare, viteza de reactie, capacitate de orientare in spatiu, capacitate de comunicare etc.);
sa nu aiba antecedente penale
sa fie apt din punct de vedere medical
3. Descrierea sarcinilor / atributiilor / activitatilor postului
Sarcinile de serviciu obligatorii, reprezentand 100% din norma de baza corespunzatoare unei parti de 100% din salariul de baza.
este direct raspunzator de indeplinirea intocmai a atributiilor si prevederilor sarcinilor de serviciu stabilite in prezenta fisa
este direct raspunzator de pastrarea bunurilor materiale sau de alta natura pe care le are in gestiune;
Atributii
sa organizeze buna desfasurare a procesului de productie
- sa gestioneze materia prima si materialele din dotarea magaziei tampon in cadrul unui schimb de lucru, pe baza raportului de fabricatie, cu semnatura de predare-primire;
- sa se aprovizioneze cu materii prime si materiale
- sa asigure calitatea produselor
- sa completeze documentele specific
- si pregateasca materiile prime ai auxiliare
- sa obtina produsul finit
- sa pregateasca produsul finit in vederea comercializarii
- sa prepare aluatul
- sa prepare foietajul
- sa prepare umpluturile
- sa raspunda de calitatea produselor realizate;
- sa foloseasca timpul de munca exclusiv pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, in acest sens, nu se ocupa in timpul de munca de activitați care nu sunt cuprinse in atribuțiile ai indatoririle sale ori nu sunt dispuse de aefi ierarhici
- sa aiba capacitatea de organizare a locului de munca
- sa participe activ la rezolvarea sarcinilor echipei
- sa fie cinstit, loial ai disciplinat, dand dovada in toate imprejurarile de o atitudine civilizata ai corecta fața de toate persoanele cu care vine in contact;
- sa respecte cu strictete regulile de protectie a muncii ai P.S.I. din obiectivul unde desfasoara serviciul;
- sa acorde ajutor, atat cat este rational posibil, oricarui alt salariat, aflat intr-o situatie de pericol;
- sa-si insuseasca si sa respecte normele si instructiunile de protectie a muncii si masurile de aplicare a acestora;
- sa aduca la cunostinta de indata administratorului accidentele de munca suferite de propria persoana sau de alti angajati;
- sa coopereze cu persoanele cu atributii specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca, atat timp cat este necesar, pentru realizarea oricarei sarcini sau cerinte impuse de autoritate competenta pentru prevenirea accidentelor si bolilor profesionale;
- sa refuze intemeiat executarea unei sarcini de munca daca aceasta ar pune in pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala persoana sa sau a celorlalti colegi
- sa informeze de indata administratorul despre orice deficienta constatata sau eveniment petrecut;
- sa execute alte activitati in legatura cu indeplinirea sarcinilor de serviciu precizate de persoanele care au acest drept.
...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>