Guvernul a hotarat: Codul muncii se modifica!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Componenta economica reprezinta domeniul major de interventie al Guvernului in perioada urmatoare, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern, adaugand ca incepand cu luna septembrie vor fi pregatite mai multe acte normative in domeniile economic si social.

In acest sens, premierul a mentionat eliminarea impozitului minim,  sprijinirea tinerilor care isi intemeiaza o firma pentru a dezvolta afaceri, capitalizarea Fondului de Garantare, astfel incat IMM-urile sa aiba un acces mai usor la credite, precum si diminuarea pragurilor pana la care firmele pot primi ajutoare de stat, in cazul in care creeaza noi locuri de munca si realizeaza investitii, pentru ca mai multe IMM-uri sa aiba acces la aceasta forma de sprijin. De asemenea, seful Executivului a precizat ca vor fi alocate resursele necesare pentru achitarea, in continuare, a datoriilor pe care statul le are la diversi agenti economici.


Codul muncii 2010 comentat: De la ANGAJARE la CONCEDIERE, totul 100% legal! Expertul dvs. in Codul muncii 2010 si in legislatia muncii!
Detalii aici >>>



In ceea ce priveste componenta sociala, primul-ministru a precizat ca adoptarea legii pensiilor, in luna septembrie, este un obiectiv major al Guvernului intrucat acesta reprezinta un prim pas pentru diminuarea deficitului bugetului de pensii. Tot in luna septembrie, Guvernul va promova in Parlament legea salarizarii unitare pentru personalul platit din fonduri publice, precum si legea care vizeaza modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat, astfel incat acesta sa fie „un instrument social eficient si sa fie acordat doar persoanelor care au nevoie”. De asemenea, in octombrie, Guvernul are in vedere promovarea in Parlament a Codului Asistentei Sociale si a unui pachet legislativ care vizeaza modificarea Codului Muncii, legea sindicatelor, legea patronatelor si legea contractelor colective de munca pentru flexibilizarea fortei de munca in Romania. „Este un pachet social extrem de important, parte componenta a reformei statului”, a declarat primul-ministru.

In ceea ce priveste restructurarea statului si a aparatului bugetar, primul-ministru a apreciat ca acesta „este in linie dreapta”. In acest sens, premierul a mentionat ca potrivit actelor normative adoptate de Guvern si publicate in Monitorul Oficial, au fost disponibilizate 73.956 de posturi ocupate. „Este un proces extrem de dureros, dar extrem de necesar tarii pentru a putea elimina dezechilibrele bugetare care s-au conturat in ultimii 20 de ani si accentuate in perioada 2007-2008, atat in domeniul pensiilor, cat si in domeniul salarizarii persoanelor platite din fonduri publice. Guvernul nu are nicio retinere sa adopte toate aceste legi, care implica costuri politice evidente, dar cu beneficii pe termen mediu si lung si pentru politicieni, dar mai ales pentru tara”, a declarat seful Executivului.


de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 12 August 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul a hotarat: Codul muncii se modifica! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]