Numarul angajatilor care au suferit accidente de munca a scazut in primul trimestru cu 32,5%

accidente de munca 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Muncii anunta ca numarul angajatilor care au suferit accidente de munca a scazut in primul trimestru al acestui an cu 32,5%, la 873 de persoane.

Din totalul celor accidentati, 17 au suferit accidente mortale, cu 63% mai putini fata de anul precedent, conform statisticilor Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

In ce domenii au avut loc cele mai multe accidente?

Sectoarele economiei nationale in care au acut loc cele mai multe accidente de munca in primele 3 luni din 2017 sunt fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (60 de accidentati, reprezentand 6,9% din totalul accidentatilor din economia nationala), transporturi terestre si transporturi prin conducte (54 de accidentati, reprezentand 6,2% din total) si comertul cu amanuntul cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor (49 de accidentati, reprezentand 5,6% din total).

Cele mai multe accidente de munca mortale s-au inregistrat in industria constructiilor metalice si a produselor din metal, exclusiv masini, utilaje si instalatii (2 accidentati mortal, reprezentand 11,8% din totalul accidentatilor mortal din economia
nationala) si in comert cu amanuntul cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor (2 accidentati mortal, reprezentand 11,8% din total).

In ce orase au avut loc cele mai multe accidente?

Un numar mare de accidentati in munca, s-a inregistrat in primele trei luni ale anului 2017 in municipiul Bucuresti (185 accidentati reprezentand 21,2% din totalul accidentatilor pe tara) si judetele Brasov (60 accidentati, reprezentand 6,9% din total) si Arges (39 accidentati, reprezentand 4,5% din total).

Cele mai multe cazuri de accidente mortale de munca s-au produs in judetele Arges (3 accidentati mortal, reprezentand 17,7% din totalul persoanelor accidentate mortal pe tara) si Galati (2 accidentati mortal, reprezentand 11,8% din total).

Din punct de vedere al varstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de munca a evidentiat faptul ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 40-50 de ani detin ponderea cea mai mare, de 29%, urmate de persoanele cu varsta cuprinsa intre 50-60 de ani, care au ponderea de 24,6% din totalul persoanelor accidentate pe primele 3 luni ale anului 2017.

De asemenea, persoanele din grupa de varsta 50-60 de ani au procentul cel mai mare, de 35,3%, din totalul accidentatilor mortal pe primele 3 luni ale anului 2017.

Din analiza accidentelor de munca pe primele 3 luni ale anului 2017, din punct de vedere al vechimii la locul de munca al accidentatilor, rezulta faptul ca 61,9%, adica 540 de lucratori din totalul accidentatilor, sunt persoane cu vechime de pana la 5 ani (din care 41,1%, adica 359 de lucratori accidentati au vechime la locul de munca intre 1 si 3 ani), iar cei din grupa de vechime 5-10 ani reprezinta 17,5% din totalul accidentatilor.


Sursa: mmuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
accidente de munca 2017

Data aparitiei: 19 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Numarul angajatilor care au suferit accidente de munca a scazut in primul trimestru cu 32,5% Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]